Πρόγευση του νέου TVR (vid)

{loadposition ba_textlink}

Δεν πάει πολύς καιρός που η TVR είχε ανακοινώσει πως θα φτιάξει ένα νέο εργοστάσιο στο Ebbw Vale της Ουαλίας, ώστε να ξεκινήσει να παράγει εκεί του χρόνου το νέο της μοντέλο, που θα σφραγίσει και την αναγέννησή της. Η αγγλική εταιρεία δεν είχε δώσει στη δημοσιότητα κάποια επίσημη εικόνα του μοντέλου που ετοιμάζει, αλλά χρησιμοποίησε ένα παλαιότερο rendering.

Αυτό άλλαξε, καθώς έχουμε μια πρώτη ιδέα, έστω και μέσω ενός προωθητικού σκίτσου, για το πώς θα είναι το εν λόγω μοντέλο. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα teaser video με το όνομα «TVR The Rebirth», όπου βλέπουμε το νέο μοντέλο πλαισιωμένο από τα Tuscan (αριστερά) and Tuscan Speed Six (δεξιά).

Ενδιαφέρον έχουν οι πληροφορίες που έρχονται από την Αγγλία, σύμφωνα με τις οποίες το νέο TVR θα επαναφέρει το όνομα Griffith. Οι μηχανικοί του θέλουν να κρατήσουν το βάρος του χαμηλά (κοντά στα 1.150 κιλά) και για αυτό μάλλον θα χρησιμοποιήσουν την τεχνική iStream Carbon του Gordon Murray.

Αν και δύσκολα θα κυκλοφορήσει πριν το 2018, περίπου 400 άνθρωποι έχουν καταθέσει ήδη χρήματα για να καπαρώσουν το νέο TVR. Για την κίνησή του θα επιλεγεί κατά τα φαινόμενα ένα V8 σύνολο της Cosworth, απόδοσης άνω των 420 ίππων, κάτι που θα του επιτρέπει να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 4 δλ.

Ανταγωνιστική αναμένεται να είναι και η τιμή του, καθώς θα ξεκινά στην Αγγλία περίπου από τις 65.000 λίρες (83.000 ευρώ). Στη συνέχεια θα υπάρξει και ανοιχτή έκδοση, καθώς το αυτοκίνητο έχει σχεδιαστεί εξαρχής για μια τέτοια έκδοση.

Πηγή: newsbeast.gr