Προς Κίνα βλέπει το Πανεπιστήμιο Κύπρου

{loadposition ba_textlink}

Με στόχο τη συνεργασία σε θέματα τεχνολογίας, πληροφορικής και υπολογιστών υπογράφηκε την Τρίτη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Κύπρου και της κινεζικής εταιρείας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και υπηρεσιών Huawei Technologies (Cyprus) Co. Ltd, καθώς και Παράρτημα για εκπαιδευτική εργασία φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Huawei στην Κίνα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου, «το Μνημόνιο υπέγραψαν εκ μέρους του Πανεπιστημίου Κύπρου ο Πρύτανης, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης και εκ μέρους της Huawei Technologies (Cyprus) Co. LTD ο Γενικός Διευθυντής κ. Lizheng».

«Το Παράρτημα για εκπαιδευτική εργασία φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Huawei στην Κίνα υπέγραψαν εκ μέρους του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Καθηγητής Ανδρέας Πιτσιλλίδης, Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής, και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Γιώργος Έλληνας, Πρόεδρος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και εκ μέρους της Huawei Technologies (Cyprus) Co. LTD ο Γενικός Διευθυντής κ. Lizheng».

Σε χαιρετισμό του, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης ανέφερε ότι «βρισκόμαστε πλέον στην ψηφιακή εποχή, τονίζοντας παράλληλα ότι η εφαρμογή της τεχνολογίας πληροφορικής και υπολογιστών αποτελεί υψηλή προτεραιότητα στην πολιτική ατζέντα της κυβέρνησης, καθώς μπορεί να διαδραματίσει βασικό ρόλο στην προώθηση της καινοτομίας και στην επίτευξη μιας έξυπνης και βιώσιμης οικονομίας».

«Η συνεργασία μεταξύ Πανεπιστημίου Κύπρου και Huawei Technologies (Cyprus) Co. LTD είναι στον ίδιο δρόμο με τις κυβερνητικές πολιτικές και στρατηγικές στον τομέα της τεχνολογίας πληροφορικής και υπολογιστών και αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και η Κίνας,” σημείωσε.

Ο Γενικός Διευθυντής της Huawei Technologies (Cyprus) Co. Ltd είπε ότι για την εταιρεία το κλειδί του μέλλοντος είναι οι ταλαντούχοι νέοι άνθρωποι, προσθέτοντας ότι «για το λόγο αυτό προσφέρει ευκαιρίες στους νέους για διεύρυνση των γνώσεων και εμπειριών τους μέσα από τη διοργάνωση προγραμμάτων τοποθετήσεων στις εγκαταστάσεις της».

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης ανέφερε ότι«αυτή η μέρα είναι μια ισχυρή επιβεβαίωση της στενής συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Κύπρου και της Κίνας, μια συνεργασία που επισημοποιήθηκε με την ίδρυση του Ινστιτούτου Κομφούκιος στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κύπρου το 2014».

Από τότε, σημείωσε, «έχει γίνει ένας από τους βασικούς στόχους του Πανεπιστημίου Κύπρου η προώθηση της συνεργασίας, όχι μόνο με κινέζικα ακαδημαϊκά ιδρύματα, αλλά και εταιρείες που μπορούν να έχουν σημαντική συνεισφορά σε θέματα έρευνας και εκπαίδευσης».

Από την πλευρά του, ο Εμπορικός Σύμβουλος της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κύπρο, Wang Yaping, εξέφρασε την ικανοποίηση της Πρεσβείας για την υπογραφή του Μνημονίου, κάνοντας ταυτόχρονα αναφορά στις αγαστές σχέσεις συνεργασίας που απολαμβάνουν οι δύο χώρες. Ο κ. Yaping πρόσθεσε ότι για την Κίνα η Κύπρος, η οποία σύντομα πρόκειται να ανακάμψει οικονομικά, αποτελεί σημαντικό σημείο αναφοράς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στους δικούς τους χαιρετισμούς ο Καθηγητής Ανδρέας Πιτσιλλίδης και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Γιώργος Έλληνας αναφέρθηκαν στη μεγάλη ευκαιρία που δίνεται στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου για εκπαιδευτική εργασία σε μια από τις κορυφαίες εταιρίες σε θέματα τεχνολογίας πληροφορικής και υπολογιστών.

Πηγή: KYΠΕ