Προτροπή του κύπριου ‘Υπατου Αρμοστή να ψηφίσουν στο BREXIT

{loadposition ba_textlink}

Ο Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο Ευριπίδης Ευρυβιάδης προέτρεψε τους Κυπρίους που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο να ψηφίσουν στο επερχόμενο δημοψήφισμα για την ΕΕ στις 23 Ιουνίου.

Μέσω του λογαριασμού του στο Τwitter ο κ. Ευρυβιάδης δήλωσε ότι όλοι οι Κύπριοι που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα, εφόσον εγγραφούν μέχρι τις 7 Ιουνίου μέσα από μια απλή ηλεκτρονική διαδικασία στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.gov.uk/register-to-vote. Ο Κύπριος Ύπατος Αρμοστής ανέφερε ότι η ΕΕ πρέπει να παραμείνει ισχυρή και ενωμένη.

Σύμφωνα με την εκλογική διαδικασία, όλοι οι Κύπριοι που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν δικαίωμα ψήφο από τη στιγμή που είναι πολίτες της Κοινοπολιτείας.

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσημης επίσκεψής του στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε ότι ένα πιθανό Brexit δεν είναι προς το συμφέρον της Κύπρου.

«Θεωρώ ότι δεν είναι προς το συμφέρον της Κύπρου η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ για πολλούς λόγους, κυρίως οικονομικούς αλλά και άλλους. Ούτε είναι συμφέρον της Κοινοπολιτείας η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ. Η Κοινοπολιτεία επωφελείται από την παρουσία του Ηνωμένου Βασιλείου που πρωτοστατεί σε πολιτικές όπως για την κλιματική αλλαγή, όπως η αειφόρος ανάπτυξη από την οποία επωφελούνται πολλά κράτη της Κοινοπολιτείας κ.ο.κ. Επομένως πιστεύω και καλώ τους συμπατριώτες μας να ενισχύσουν σοβαρά την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ. Η ΕΕ που υφίσταται τόσες πολλές προκλήσεις πρέπει να ενισχυθεί και όχι να αποδυναμωθεί από εξόδους», δήλωσε ο κ. Κασουλίδης.

Πηγή: KYΠΕ