ΠτΔ: “Εύχομαι η αποχή να μας προβληματίσει όλους”

 

Χαιρετίζω το υψηλό επίπεδο πολιτικού πολιτισμού το οποίο επέδειξε ο κυπριακός λαός, τόσο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας όσο και κατά τη σημερινή ημέρα προσέλευσης στις κάλπες.

Ταυτόχρονα εκφράζω την ευαρέσκεια μου για τον άψογο τρόπο οργάνωσης και διεξαγωγής των εκλογών από τις αρμόδιες Υπηρεσίες και όλους όσοι συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία.

Μέσα από τη σημερινή απόφαση του λαού ανεδείχθη το νέο Νομοθετικό Σώμα και θέλω θερμά να συγχαρώ όσους ο λαός τίμησε με την ψήφο του, η ετυμηγορία του οποίου είναι απόλυτα σεβαστή.

Η νέα Βουλή των Αντιπροσώπων θα κληθεί να λάβει κρίσιμες και σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της πατρίδας μας. Σε αυτό το πλαίσιο, ως θεματοφύλακας του Συντάγματος, θα τιμήσω τον θεσμικό μου ρόλο στη δημιουργία κλίματος ενότητας και συναίνεσης, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων που έχουμε ενώπιον μας, είτε αυτές αφορούν το εθνικό μας θέμα είτε τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και την αποφασιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων που ομάδες πολιτών εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν.

Θέλω να πιστεύω πως η απόφαση μεγάλου μέρους του εκλογικού Σώματος που απείχε από τις εκλογές, θα προβληματίσει όλους.