ΠτΔ: “Χαράσσουμε το δρόμο της προοπτικής και του μέλλοντος”

{loadposition ba_textlink}

Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη, με την ίδια συνέπεια και την ίδια δημοσιονομική περισυλλογή, να επιτύχει πολύ περισσότερα, χαράσσοντας το δρόμο της προοπτικής και του μέλλοντος, ανέφερε το βράδυ της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας πως δεν θα πρέπει κανείς να απολογείται για τα επιτεύγματα αυτά.

Σε χαιρετισμό του στην Πανεπαρχιακή Πολιτική Συνέλευση του ΔΗΣΥ στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως τρία χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας και “μέσα από τη στήριξη του ΔΗΣΥ, μέσα στη Βουλή και τις συνέργειες έτσι ώστε να συμβαδίσουν και άλλα κόμματα μαζί μας, κάναμε κατορθωτό, όχι απλά να στεκόμαστε στα πόδια μας, αλλά περήφανα να λέμε ότι επιτέλους χαράσσουμε το δρόμο της προοπτικής και του μέλλοντος”.

Δημιουργούμε, συνέχισε, τη σταθερότητα και την ασφάλεια στον κάθε πολίτη, έχουμε αποκαταστήσει την αξιοπιστία του κράτους, έχουμε αποκαταστήσει την αξιοπιστία του χρηματοπιστωτικού συστήματος και το ένα μετά το άλλο τα κοινωνικά παντοπωλεία κλείνουν.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως η κυβέρνησή του παρέλαβε “όχι απλά ένα κράτος με δημοσιονομικό έλλειμμα, αλλά σε κατάσταση άτακτης χρεωκοπίας” και υπέδειξε ότι “κάναμε κατορθωτό – μέσα από μεταρρυθμίσεις, μέσα από προγραμματισμό, τον εξορθολογισμό των δημοσίων δαπανών, τα κίνητρα που δώσαμε για ανάπτυξη, την μη παραγνώριση των ευάλωτων ομάδων – να στεκόμαστε σήμερα και να μπορούμε να βλέπουμε τον άλλο κατάματα”.

Μέσα σε 3 χρόνια, πρόσθεσε, έγινε κατορθωτό αυτό που όλοι ανεξαίρετα οι δανειστές μας θεωρούσαν αδύνατον, “διαψεύσαμε όλες τις προβλέψεις, πήραμε τις καλύτερες κριτικές από τους Οίκους Αξιολόγησης, που είναι οι ίδιοι Οίκοι που υποβάθμισαν 22 φορές την κυπριακή οικονομία προτού αναλάβουμε”.

“Από την ανάληψη (της διακυβέρνησης) έχουμε συνεχώς αναβαθμίσεις και αυτό δεν αποτελεί ντροπή αλλά περηφάνια”, είπε και υπενθύμισε ότι σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, η ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο του 2016 ήταν 2,7%, ανεβήκαμε 13 θέσεις όσον αφορά το επενδυτικό κλίμα, με βάση στοιχεία της Διεθνούς Τράπεζας και κατατασσόμαστε στις 10 καλύτερες χώρες προσέγγισης επενδύσεων, με βάση στοιχεία και πάλι της Διεθνούς Τράπεζας, ενώ η ανεργία από 16,6% είναι σήμερα στο 12,1%.

Είπε ακόμη πως το νοικοκύρεμα και η στοχευόμενη κοινωνική πολιτική έφεραν το κοινωνικό κράτος, “ενοποιήθηκαν οι διάφορες υπηρεσίες επιδομάτων και υπάρχει τώρα μια και μέσα από αυτό έχουμε επιτύχει την εισαγωγή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. 11,900 και πλέον συμπολίτες μας που δεν δικαιούνταν προηγουμένως της βοήθειας του κράτους, σήμερα τυγχάνουν αυτής της συμπαράστασης”.

Υπενθύμισε δε ότι από πέρσι η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει πέραν των 610 εκατομμυρίων ευρώ έργα ανάπτυξης και εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι μέσα από τον εξορθολογισμό των δημοσίων οικονομικών “θα είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε προβλήματα, που κάτω από τις συνθήκες που παραλάβαμε, ήταν αδύνατον ακόμα και να διανοηθούμε ότι υπήρχε η περίπτωση να γίνουν έργα ανάπτυξης”.

Όλα αυτά δεν είναι τυχαία, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι “δεν είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει ο οποιοσδήποτε να είναι υποχρεωμένος να απολογείται ή και να εμπλέκεται σε μια διχαστική αντιπαράθεση με όσους δεν το αναγνωρίζουν.”.

Την ίδια ώρα, διαμήνυσε ότι κανείς δεν ισχυρίζεται ότι έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα, αλλά όπως υπογράμμισε “αυτό που έχουμε επιτύχει είναι μέσα από σκληρή δουλειά αλλά ιδιαίτερα μέσα από τις θυσίες του λαού μας”.

Για όσους λένε ότι ακούνε τα παράπονα του λαού, τα οποία, όπως είπε και ο ίδιος ακούει, διερωτήθηκε εάν θα διακινδύνευαν να “ακολουθήσουμε τις πολιτικές που μας οδήγησαν στα πρόθυρα της καταστροφής” και “αντί για παράπονα να αισθάνεται κανείς την ανάγκη να κλάψει γοερά”.

Ανέφερε επίσης ότι “είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε μέσα από την αυτοκριτική, να δούμε πού υπάρχουν τα κενά, όπως είναι το ΓΕΣΥ” και διαμήνυσε πως μετά τις βουλευτικές εκλογές θα επιδιώξει τη συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων, “έτσι ώστε να δώσουμε αυτό που χρωστούμε στο λαό, ποιοτικές υπηρεσίες υγείας”.

Σε σχέση με την εξωτερική μας πολιτική, ο ΠτΔ είπε πως από μια αναξιόπιστη χώρα που δέχθηκε και το πλήγμα ως προς το κύρος της στις διεθνείς σχέσεις, σήμερα “έχουμε κτίσει διεθνείς πραγματικά σχέσεις, έχουμε θεμελιώσει ένα κράτος που στέκει όρθιο με αξιοπρέπεια, όχι μόνο εσωτερικά, όχι μόνο οικονομικά, αλλά και στην εξωτερική πολιτική, αξιοποιώντας τις γεωστρατηγικές και γεωπολιτικές μας”.

Απευθυνόμενος προς τον κόσμο του ΔΗΣΥ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως “θα πρέπει να δούμε πώς κινητοποιούμαστε ώστε η αδιαφορία να μετατραπεί σε ενδιαφέρον, η ψήφος να είναι ψήφος εμπιστοσύνης προς την παράταξη, αλλά και στο έργο που έχει παραχθεί, η ψήφος να είναι ψήφος εμπιστοσύνης στο ΔΗΣΥ αλλά και στις δυνάμεις που μπορεί να στηρίξουν κυβερνητικές επιλογές που θα φέρουν ακόμα καλύτερες μέρες σε μια προδιαγραμμένη η πορεία”.

“Εργαστείτε τις επόμενες ώρες και να είστε βέβαιοι πως η Κύπρος μας είναι που θα ωφεληθεί, σταθείτε στο πλευρό του Αβέρωφ Νεοφύτου, των υποψηφίων μας, των κομματικών στελεχών μας, σταθείτε να δώσουμε ως παράταξη το δυναμικό παρών που θα οδηγήσει την πατρίδα μας σε καλύτερες μέρες”, κατέληξε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Η Πανεπαρχιακή Πολιτική Συνέλευση του ΔΗΣΥ στη Λεμεσό έγινε στην παρουσία του Κυβερνητικού και Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου, της Υπουργού Εργασίας και των Υπουργών Ενέργειας και Άμυνας.

Πηγή: KYΠΕ