Έρευνα για παράνομη χρηματοδότηση κατά της προεδρικής υποψηφίου Φουχιμόρι

{loadposition ba_textlink}

Την πιθανότητα ατασθαλιών στη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας της υποψηφίου για την προεδρία Κέικο Φουχιμόρι ερευνούν οι ανακριτικές αρχές στο Περού, ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα επί τη βάσει εγγράφων που διέρρευσαν στον Τύπο πριν τις εκλογές της 5ης Ιουνίου.

Το τμήμα ερευνών για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος της γενικής εισαγγελίας ερευνά την προέλευση των δωρεών που συνέλεξε το κεντρο-δεξιό κόμμα της Φουχιμόρι σε δύο προεκλογικές κοσμικές εσπερίδες, καθώς και την αγορά αγροτικής έκτασης από τον σύζυγό της, ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας Πάβλο Σάντσες.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, «πρόκειται για μία προκαταρκτική έρευνα, η οποία ενδέχεται, ή όχι, να οδηγήσει σε μία προδικαστική διαδικασία. Θα χρειασθούν περισσότερα στοιχεία για να ληφθεί η όποια απόφαση».

Ο Σάντες πρόσθεσε πως δεν είναι σε θέση να δώσε περισσότερες λεπτομέρειες για τις υποθέσεις εργασίας των ερευνητών, καθώς το περιεχόμενό τους δεν επιτρέπεται να διαδοθεί.

Η Φουχιμόρι, που οι δημοσκοπήσεις τη φέρουν να δίνει μάχη στήθος με στήθος με τον κεντρώο αντίπαλό της στον Β’ γύρο των προεδρικών εκλογών Πέδρο Πάβλο Κουτσίνσκι, αρνήθηκε οποιαδήποτε υποψία παρανομίας κι απέδωσε την έρευνα σε εκστρατεία συκοφάντησής της.

«Το βρίσκω λίαν ενδιαφέρον που αυτού του τύπου οι καταγγελίες αποκαλύπτονται μόλις δύο εβδομάδες πριν την εκλογή προέδρου. Το γνωρίζουμε πως θα υπάρξουν κι άλλες υπόνοιες και ψεύδη και καλώ τους Περουβιανούς να μην παραπλανηθούν», τόνισε η υποψήφια για την προεδρία.

Πηγή: newsbeast.gr