ΡΙΚ: “Υπάρχουν άνθρωποι ανίκανοι να ασκήσουν κριτική σκέψη”

{loadposition ba_textlink}

Λανθασμένη, μεροληπτική και αντίθετη προς το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θεωρεί το ΔΣ του ΡΙΚ την απόφαση της Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας για το περιεχόμενο της εκπομπής «Τετ-α-Τετ» στην οποία είχε φιλοξενηθεί ο τραγουδιστής Νότης Σφακιανάκης.

Οι απόψεις του ΡΙΚ για το θέμα έχουν παραγνωριστεί πλήρως, αναφέρει σχετική ανακοίνωση. “Καμία αναφορά δεν γίνεται στη σύγχρονη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπου παρόμοιες και χειρότερες εκφράσεις θεωρήθηκαν ως προστατευόμενες από τις πρόνοιες για την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης”.

Πέραν των πιο πάνω, προστίθεται, το ΡΙΚ θεωρεί “επιεικώς απαράδεκτη την αναφορά σε «χιτλερική προπαγάνδα» και στο ότι η κυπριακή κοινωνία αποτελείται από ανθρώπους που είναι παντελώς ανίκανοι να ασκήσουν κριτική σκέψη και/ή να αξιολογήσουν κάποιο πρόγραμμα”. Θεωρεί επίσης ότι η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας έχει καταλήξει σε μια ολότελα λανθασμένη και επικίνδυνη απόφαση, η οποία συνιστά λογοκρισία εναντίον της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Πηγή: KYΠΕ