Η Ρομποτική μέσα από τα μάτια των μαθητών στην Κύπρο

{loadposition ba_textlink}

Η διημερίδα “Η Ρομποτική μέσα από τα μάτια των μαθητών στην Κύπρο” θα λάβει χώρα στις 24 και 25 Μαΐου από τις 8:00πμ – 2:00μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Διοργανώνεται από τους Microsoft Innovation Center, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Microsoft Κύπρου, Εργαστήριο Έρευνας και Μάθησης στις Θετικές Επιστήμες και Κοινωνικές Σπουδές, Cyprus Computer Society, Engino, Grammar School, Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης και Παιγνιδιού, Keystone Conferences & Events και Επιφανείου Scrap Metals.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του έντιμου Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Δρ. Κώστα Καδή. Στοχεύει στην ενημέρωση μαθητών ηλικίας 10-14 ετών για την ιστορία και την εξέλιξη της ρομποτικής. Επιδιώκει, επίσης, να φέρει σε επαφή τους μαθητές με ρομπότ του σήμερα όπως είναι το ανθρωποειδές NAO. Θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν βασικές αρχές προγραμματισμού και ρομποτικής μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες και παιχνίδια.

Η διημερίδα θα περιλαμβάνει δημιουργικές δραστηριότητες και διαγωνισμούς, ειδικά σχεδιασμένες για μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης Δημοτικού και Α΄ και Β΄ τάξης Γυμνασίου. Οι δραστηριότητες θα έχουν διάρκεια δύο ωρών και περιλαμβάνουν:

 Καλωσόρισμα των μαθητών από ένα ρομπότ!
 Επίλυση γρίφων με τη βοήθεια ρομπότ
 Διαδραστικές ιδιότητες ρομποτικής
 Σταθμός Κατασκευής Ρομπότ. Οι μαθητές θα κατασκευάσουν το δικό τους ρομπότ χρησιμοποιώντας χιλιάδες τουβλάκια Engino
 Σταθμός Προγραμματισμού Ρομπότ. Οι μαθητές θα προγραμματίσουν το ρομπότ Engino που έφτιαξαν, αναπτύσσοντας βασικές απλές δεξιότητες προγραμματισμού
 Πώς φαντάζομαι τα ρομπότ του μέλλοντος; Οι μαθητές θα σχεδιάσουν το δικό τους ρομπότ του μέλλοντος
 Οι μαθητές θα γνωρίσουν προηγμένες αρχές ρομποτικής εντός του χώρου του Microsoft Innovation Centre, με τη βοήθεια παιχνιδιών εικονικής πραγματικότητας.

Για οποιεσδήποτε επιπρόσθετες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την Δρ. Βάλια Κωνσταντινίδου, συντονίστρια Microsof Innovation Center στο
[email protected] ή στο 22713000