Σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα στη Λάρνακα

{loadposition ba_textlink}

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 03.19 σήμερα τα ξημερώματα σημειώθηκαν τρεις συνεχόμενοι σεισμοί συνολικής διάρκειας 7 δευτερολέπτων στην περιοχή της Λάρνακας. Οι σεισμοί ήταν μεγέθους 4,1, 4,3 και 4,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

Δύο ώρες αργότερα, γύρω στις 05.17, σημειώθηκε δεύτερος σεισμός μεγέθους 3,2 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ ο οποίος διήρκεσε λίγα δευτερόλεπτα.

Το επίκεντρο των σεισμών εντοπίζεται στην περιοχή Κλαυδιών, μερικά χιλιόμετρα δυτικά της Λάρνακας, με εστιακό βάθος δέκα χιλιόμετρα. Οι σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές εκτός από την επαρχία της Λάρνακας σε Λεμεσό και Λευκωσία.

Η Αστυνομία έλαβε εκατοντάδες κλήσεις από ανήσυχους πολίτες της Λάρνακας και της Επαρχίας ενώ αρκετός κόσμος βγήκε από τα σπίτια και τα διαμερίσματα του, στο δρόμο για περισσότερη ασφάλεια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν δέχθηκε κλήσεις για παροχή οποιασδήποτε βοήθειας λόγω των σεισμών.

Εξάλλου ανακοίνωση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι στις 03:18 καταγράφηκε αισθητή σεισμική δόνηση από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος με μέγεθος 4.2 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στην περιοχή Κλαυδιών Λάρνακας, 13 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης της Λάρνακας, με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αντιληπτός από κατοίκους των επαρχιών Λάρνακας και Λευκωσίας.

Το φαινόμενο παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης και η σχετική πληροφόρηση (σεισμικοί παράμετροι, διαδραστικοί χάρτες κτλ) δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες του Τμήματος http://www.moa.gov.cy/gsd και http://81.4.135.34:8080.

Πηγή: KYΠΕ