Συνάντηση Δημάρχου Πάφου με το νέο πρέσβη της Γαλλίας στην Κύπρο

{loadposition ba_textlink}

Ιδιαίτερα γόνιμη και εποικοδομητική συνάντηση για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων του Δήμου Πάφου με την Πρεσβείας της Γαλλίας στην Κύπρο είχαν το πρωί ο Δήμαρχος της πόλης Φαίδωνας Φαίδωνος και ο νέος Πρέσβης της φίλης χώρας στη Λευκωσία Rene Troccaz.

Στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου, την πρώτη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί εκτός Λευκωσίας, ο κ. Troccaz ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο για την πορεία της Πάφου ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017 και τις δραστηριότητες του Δήμου στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και της ανάπτυξης.

Ο κ. Φαίδωνος επεσήμανε ιδιαίτερα στον Γάλλο Πρέσβη την αναγκαιότητα, αλλά και την χρησιμότητα, της απ’ ευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Πάφου με την Γαλλία, σημειώνοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε καθοριστικό παράγοντα για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη Γαλλία στην επαρχία μας, ενώ ταυτόχρονα θα συνέβαλε αποφασιστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Από την πλευρά του, ο κ. Troccaz ενημέρωσε τον Δήμαρχο Πάφου για τις επαφές που είχε πρόσφατα με την ηγεσία του ΚΟΤ προκειμένου να προβληθεί και να διαφημιστεί η Κύπρος στην Γαλλική τουριστική αγορά και έκανε λόγο για ενθαρρυντικές προοπτικές στον τομέα αυτό.

Πηγή: KYΠΕ