Συνάντηση ΣΥ.ΠΡΟ.ΔΑ.Τ – Διοικήτριας ΚΤΚ την προσεχή Τετάρτη

{loadposition ba_textlink}

«Με πρωτοβουλία του ΣΥ.ΠΡΟ.ΔΑ.Τ, διευθετήθηκε τελικά συνάντηση με την Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας κα. Χρυστάλλα Γιωρκάτζη την ερχόμενη Τετάρτη 11 Μαΐου και ώρα 10:00 π.μ.», αναφέρεται.

Ο Σύνδεσμος εκφράζει την ικανοποίηση του και αναμένει ότι από τη συνάντηση αυτή θα βγουν θετικά αποτελέσματα που θα ωφελήσουν τόσο τους δανειολήπτες όσο και τις τράπεζες, αλλά γενικότερα και την κυπριακή οικονομία.

Κατά τη συνάντηση, ο Σύνδεσμος θα παραθέσει όλα τα δεδομένα και στοιχεία που έχει στη διάθεση του σε σχέση με το θέμα των αναδιαρθρώσεων, αποδεικνύοντας τα όσα διαχρονικά καταγγέλλει και προσδοκώντας ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν.

«Τονίζουμε ότι βασικό προαπαιτούμενο ενός υγιούς χρηματοπιστωτικού συστήματος και κατ’ επέκταση υγιούς οικονομίας, είναι να βασίζεται σε πραγματικά και όχι πλασματικά δεδομένα», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι «δυστυχώς στον τόπο μας, οι τράπεζες, με την ανοχή της Κεντρικής και του Κράτους, αφέθηκαν να καταστρέψουν το τραπεζικό σύστημα μέσω παρουσίασης μη αληθούς και πραγματικής εικόνας των ισολογισμών τους (μνημόνιο 25/3/2013 εισαγωγή). Τα φαινόμενα αυτά δυστυχώς συνεχίζουν να υπάρχουν και ενώ τα γνωρίζουν ή οφείλουν να τα γνωρίζουν οι αρμόδιοι, τα αφήνουν να συνεχίζονται».

Αναφέρεται επίσης ότι οι παρατηρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τελευταία έκθεση της είναι καταπελτικές.

Πηγή: KYΠΕ