Συνέντευξη για εργασία: Πόσο χρήσιμη είναι η ειλικρίνεια;

Για το πως να εκφράσουν μία «άβολη» πληροφορία, ή πως να κάνουν την καλύτερη δυνατή αρχή. Είναι καλύτερο απλά να παραλείψουν ορισμένες λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα το πόσο πολύ μισούσαν την προηγούμενή τους εργασία και αντί να… τραβάνε τα μαλλιά τους, απλά παραιτήθηκαν για μία καλύτερη ζωή; Ή είναι καλύτερο να πεις την αλήθεια και να φανείς ανθρώπινος και ειλικρινής;

Η πραγματικότητα είναι ότι οι συνεντεύξεις χρειάζονται μία ευαίσθητη ισορροπία ακεραιότητας, πώλησης του εαυτού μας και δημοσίων σχέσεων. Η ανειλικρίνεια και η απόγνωση είναι προφανή. Από τη στιγμή που η πλειοψηφία της επικοινωνίας μας είναι μη προφορική, όταν λέμε ψέμματα ή δεν είμαστε άνετοι με κάτι που λέμε, τότε υπάρχουν σημάδια που μας προδίδουν και δίνουμε προς τα έξω μία εικόνα ανθρώπου που κρύβει πράγματα.

Για τους εργοδότες, η διαδικασία της συνέντευξης έχει να κάνει με την εμπιστοσύνη. Η αίσθηση του ότι ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου είναι ακριβώς όπως φαίνεται και επομένως μπορεί να είναι κάποιος που να αποδειχθεί πολύτιμος για την εταιρεία σου είναι ένας παράγοντας –«κλειδί» στην τελική απόφαση.

Οι υποψήφιοι πρέπει να βρουν την ισορροπία ανάμεσα στην ειλικρινή απεικόνιση των δυνατοτήτων και του στυλ τους και στο πως να προωθήσουν τον εαυτό τους και να βεβαιωθούν ότι ο εργοδότης έχει αποκομίσει πλήρη εικόνα των δυνατοτήτων τους. Αν πιστεύετε ότι είστε υπόδειγμα επαγγελματία, τότε μην διστάσετε να τονίσετε και να τραβήξετε την προσοχή στα επιτεύγματά σας.
Μία από τις καλύτερες μεθόδους για να είστε αυθεντικός είναι οι απαντήσεις βασισμένες σε αποδείξεις. Όταν σας γίνουν ερωτήσεις στη συνέντευξη, απαντήστε με παραδείγματα που να δείχνουν την εξειδίκευσή σας. Όταν μιλάμε για πράγματα που έχουμε ζήσει, η αφήγησή μας είναι αυθεντική. Η γλώσσα του σώματος μας και η συμπεριφορά μας είναι τέτοια που καθυσηχάζουν το συνομιλιτή μας ότι γνωρίζουμε ακριβώς για ποιο πράγμα μιλάμε.

Οι εκφράσεις και η γλώσσα και η γνώση της μετάδοσης πληροφορίας με τρόπο που να ταιριάζει στο κοινό σας είναι άλλο ένα ταλέντο και κρίσιμος παράγοντας για να διατηρείτε την αξιοπιστία σας. Πολλοί εργοδότες επιλέγουν τελικά κρίνοντας με βάση την δική τους εικόνα, που είναι ένα ναρκισιστικό στοιχείο στην εξίσωση, επομένως το να μπορείτε να καθρεφτίσετε και να επικοινωνήσετε με τον εργοδότη στη συνέντευξη θα σας βοηθήσει πάρα πολύ.

Αν για παράδειγμα, η πρώτη φάση της διαδικασίας συνέντευξης για έναν ρόλο στο ΙΤ είναι με έναν υπεύθυνο ανθρωπίνου δυναμικού και όχι κάποιον από το τμήμα ΙΤ θα πρέπει να μάθετε να «μεταφράζετε» την τεχνική γλώσσα σε απλούς όρους. Μην μπείτε στον πειρασμό να τους «τυφλώσετε» με επιστημονικούς και τεχνικούς όρους, γιατί θα χαλάσετε τον ρυθμό της συνέντευξης.
Οι συνεντεύξεις είναι μία δυναμική διαδικασία και η ικανότητα να ακούτε τον συνομιλητή σας είναι το ίδιο σημαντική με την ικανότητα να «πιάνετε» όλα τα σημάδια από τον άνθρωπο με τον οποίο συζητάτε. Αν είστε προετοιμασμένος, τότε βοηθά τη συνέντευξη να προχωρήσει. Να έχετε έτοιμες ερωτήσεις για να δείξετε το ενδιαφέρον σας και τον ενθουσιασμό σας. Το να είστε ειλικρινής χωρίς να επικεντρώνεστε σε αρνητικά στοιχεία μπορεί να σας φαίνεται δύσκολο, αλλά τελικά θα σας οδηγήσει στο στόχο σας.

Συνοψίζοντας: Να είστε ο εαυτός σας, αλλά ο καλύτερος εαυτός σας. Ο επαγγελματικός εαυτός σας που μπορεί να δείξει τις ικανότητές του και την εμπειρία του, διατηρώντας την προσωπικότητά σας που σας κάνει ξεχωριστούς, σας κάνει να επικεντρώνεστε στα θετικά και να προχωράτε μπροστά. Αν νιώθετε ότι είστε ειλικρινής, θα είστε άνετος και με γνώσεις κατά τη διάρκεια της συνέντευξης και αυτό θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε και θα σας δώσει τον απαραίτητο αέρα αξιοπιστίας και εντιμότητας που αναζητούν οι εργοδότες.
Κατερίνα Ανδρέου
Ιδρυτής/CEO της HR Innovate

* H HR Innovate είναι μία διεθνής συμβουλευτική εταιρεία για προσλήψεις και διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, που προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες. Θα μας βρείτε στο www.hrinnovate.org και μπορείτε να μας ακολουθήσετε στο Linkedin, στο Twitter και στο Facebook.