Ανευρέθηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους της Egyptair

Εντοπίστηκαν, σύμφωνα με Έλληνες αξιωματούχους που συμμετέχουν στις έρευνες, πλαστικά αντικείμενα που θα μπορούσαν να είναι συντρίμμια από το μοιραίο αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών. Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν από αιγυπτιακά αεροσκάφη, που συμμετέχουν στις έρευνες , εντός του FIR Αιγύπτου, περίπου 230 μίλια νότια της Κρήτης, πολύ κοντά στο σημείο όπου χάθηκε το στίγμα του αεροσκάφους από τα ραντάρ τα ξημερώματα. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ τα αντικείμενα θα μπορούσαν να είναι σωσίβια.

Οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή συνεχίζονται από αέρος και θαλάσσης και σε αυτές συμμετέχουν εκτός από ελληνικά στρατιωτικά πλοία και αεροσκάφη, ένα αιγυπτιακό C- 130 και δύο F-16 και ένα γαλλικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας FALCON καθώς και ένα αμερικανικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας Ρ-3C Orion. Την ετοιμότητά της να συνδράμει εξέφρασε και η Βρετανία εφόσον της ζητηθεί.

Ο Αιγύπτιος υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας άφησε να εννοηθεί ότι εξετάζεται και το σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης ως αιτία για τη συντριβή του αεροσκάφους, σενάριο που ρωσικές πηγές, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, δεν αποκλείουν, χωρίς όμως τίποτε να έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής. Διαρκή ενημέρωση για την πορεία των ερευνών και την εξέλιξη της υπόθεσης έχει ζητήσει να έχει και ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα εκπροσώπους του Λευκού Οίκου.

Η πτήση 804 της EgyptAir μετέφερε 66 επιβάτες και πλήρωμα και είχε απογειωθεί από το Παρίσι με προορισμό το Κάιρο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ