Στη Λεμεσό το επίκεντρο των εορτασμών της Κύπρου για την Ημέρα της Ευρώπης

{loadposition ba_textlink}

Την πρώτη εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο, συνδιοργανώνουν το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και ο Δήμος Λεμεσού με σύνθημα “Μάθε την Ευρώπη. Ζήσε την Ευρώπη”. Χορηγός επικοινωνίας είναι το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εκθέτες στην εκδήλωση, η οποία θα αρχίσει στις 17:00 και θα ολοκληρωθεί στις 21:00, θα είναι Πρεσβείες κρατών μελών της ΕΕ, το Europe Direct Λεμεσού, το ΤΕΠΑΚ, εθελοντικές-φιλανθρωπικές οργανώσεις και εθνικά σημεία επαφής για προγράμματα της ΕΕ.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει επιδείξεις hula hoop από επαγγελματίες, τραγούδια από την παιδική χορωδία του Πολιτιστικού Ομίλου “Διάσταση” και το Μουσικό Σχολείο Λεμεσού “Μάριος Τόκας”, ως επίσης χορούς από τη χορευτική ομάδα του Λυκείου Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, το Bailando Salsa School και το Δικοινοτικό Συγκρότημα “Dance for Peace”.

Στις 19:15 το πρόγραμμα των διοργανωτών αναφέρεται σε μια έκπληξη για τους παρευρισκόμενους, ενώ θα ακολουθήσουν ροκ τραγούδια από τους Στέλιο Στυλιανού και Σάββα Ισοβίτη και το μουσικό σχήμα “Κύκλος”.

Εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ευρώπης, οργανώνει και την Κυριακή ο Δήμος Λεμεσού, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία, με τίτλο “Η Λεμεσός μας – Μια πόλη ο κόσμος όλος”.

Οι εκδηλώσεις ξεκινήσουν στις 17:00, και πάλι στο Πολυλειτουργικό Παραθαλάσσιο Πάρκο της Επίχωση, με τις φιλαρμονικές του Δήμου Λεμεσού και της Μέσα Γειτονιάς. Στις 18:00 θα διεξαχθούν διάφορα παιχνίδια, αθλήματα και χοροί από το πρόγραμμα “Αθλητισμός για Όλους”, ενώ οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 22:00 με μουσικοχορευτικά σχήματα, χορωδίες και καντάδες από ομάδες Κανταδόρων.

Τη βεβαιότητα του για την επιτυχία των εκδηλώσεων εξέφρασε το μεσημέρι ο Δήμαρχος Λεμεσού, Ανδρέας Χρίστου, στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου για απολογισμό του έργου της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Δήμου Λεμεσού, με την ευκαιρία της Ημέρας της Ευρώπης.

“Οι εκδηλώσεις νομίζω θα είναι πολύ επιτυχημένες γιατί έχουμε συγκεντρώσει ένα μεγάλο φάσμα πολιτιστικών φορέων της πόλης μας και θα δώσουν την ευκαιρία, για ακόμη μια φορά, να σταλούν τα μηνύματα της Ευρώπης των λαών, της Ευρώπης της ειρήνης, της Ευρώπης της ανάπτυξης” ανέφερε ο Ανδρέας Χρίστου.

Πηγή: KYΠΕ