Στην «αγκαλιά» Λιβανέζων η Τράπεζα Πειραιώς

Μετά τις πληροφορίες για εξαγορά της Εθνικής Τράπεζας στην Κύπρο από την Eurobank, ένα άλλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα βρίσκεται σε διαδικασία υποβολής προσφορών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η θυγατρική της ελληνικής Τράπεζας Πειραιώς στην Κύπρο βρίσκεται σε διαδικασία εξαγοράς, με τρεις προσφοροδότες να βρίσκονται στο παιχνίδι.

Η Ελληνική Τράπεζα προσέφερε γύρω στα 2 εκατομμύρια ευρώ και ο Όμιλος Σεχνάουι προσπαθεί να κάνει μία προσφορά κοντά στα 30 εκατομμύρια που φαίνεται να ικανοποιούν την Τράπεζα Πειραιώς.

Για αυτούς που δεν γνωρίζουν, ο Όμιλος Σεχνάουι είναι βασικός συντελεστής και μέτοχος στην BLCBankτου Λιβάνου και θυγατρική εταιρεία της USBBank. Είναι ο όμιλος που έφερε την BLCBankτου Λιβάνου στη Κύπρο αγοράζοντας κοντά στο 100% την USBBankκαι όπως φαίνεται τώρα θέλει να διαφοροποιηθεί και να ψάχνει αυτόνομη παρουσία στην Κύπρο με την πιθανή εξαγορά της Πειραιώς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «24» εδώ και αρκετές εβδομάδες ανώτατο στέλεχος του Ομίλου Σεχνάουι έχει «εγκατασταθεί» στα γραφεία της Πειραιώς, ερχόμενος από Βηρυτό, με στόχο να ολοκληρώσει την εξαγορά.

Πάντως, αν υλοποιηθούν οι δύο πιο πάνω κινήσεις αναμένεται να διαφοροποιηθούν οι ισορροπίες του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην Κύπρο. Όσον αφορά το θέμα της Εθνικής Τράπεζας, εκπρόσωπος της θυγατρικής στη Κύπρο ανέφερε ότι σε περίπτωση υλοποίησης της συμφωνίας με την Eurobankη τράπεζα δεν θα πάψει να έχει παρουσία στο νησί, καθώς θα διατηρήσει την παρουσία της μέσω υποκαταστημάτων. Παρασκηνιακά μπορούμε να αναφέρουμε ότι σε επίπεδο μητρικής δεν συμφωνούν όλοι με τη πώληση της κυπριακής θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας. 

* Διαβάστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση της “24” εδώ!