Στην κάλπη σήμερα Τουρκοκύπριοι, Μαρωνίτες και Λατίνοι στην Εκλογική Περιφέρεια Πάφου

{loadposition ba_textlink}

Η κ. Λάμπρου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως κάλπη για τις θρησκευτικές ομάδες των Μαρωνιτών και των Λατίνων στήθηκε στο οίκημα του παλιού Διοικητηρίου. Είπε ακόμα πως στην εκλογική περιφέρεια Πάφου είναι εγγεγραμμένοι 38 Λατίνοι και 56 Μαρωνίτες.

Τουρκοκύπριοι, που διαμένουν στην Πάφο και στην προσφυγική συνοικία του Μουτάλου, άσκησαν σήμερα το πρωί το εκλογικό τους δικαίωμα, και κρατώντας την ταυτότητα και τα εκλογικά τους βιβλιάρια στα χέρια, ευχήθηκαν κάθε καλό για την Κύπρο.

“Σήμερα ψηφίζουμε για την Κύπρο μας,” είπε η Τουρκοκύπρια Σουκράμ Μεχμέτ, που ζει με την οικογένειά της στο Μούταλο.

Οι Τουρκοκύπριοι της συνοικίας Μουτάλου ευχήθηκαν κάθε καλό σε μια επανενωμένη Κύπρο.

Εξάλλου, ο Ανδρέας Καλακούτας, Μαρωνίτης που διαμένει στην Πάφο, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ευχήθηκε όποιος εκλεγεί να επισκεφτεί την Πάφο και τους Μαρωνίτες που κατοικούν σ’ αυτήν.

Η Αντουανέτα Ζωνιά, αφού άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα, ευχήθηκε να βγει ο καλύτερος. “Θέλω να στείλω το μήνυμα αυτός που θα βγει με το καλό να εκπροσωπήσει τους Μαρωνίτες της Πάφου και της Κύπρου γενικότερα, όπως πρέπει,” είπε.

Ο Βαγγέλης Σωκράτους, επίσης Μαρωνίτης, που διαμένει στην Πάφο ευχήθηκε “ελευθερία στην Κύπρο και οι Μαρωνίτες να είναι μονιασμένοι”.

Κάλπες για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των Τουρκοκυπρίων έχουν στηθεί στο εκλογικό κέντρο του Γυμνασίου της Παναγίας Θεοσκέπαστης και στο εκλογικό κέντρων Μαντριών, στην αίθουσα πολλαπλής χρήσεως Αμαργέτης, στο κοινοτικό κτίριο Αχέλειας, στο Πολιτιστικό κέντρο Αναρίτας, στο Α’ Δημοτικό σχολείο Γεροσκήπου, στο καφενείο του Αγίου Γεωργίου στο Γουδί, στο Δημοτικό σχολείο Έμπας, στο κοινοτικό κτίριο Κάθηκα, στο Δημοτικό σχολείο Κινούσας, στο εκλογικό κέντρο της Κοίλης, στην Κρήτου Μαρόττου, στο εκλογικό κέντρο που στεγάζεται στο Κέντρο Περιβαλλοντικών Μελετών Κρήτου Τέρας και στο εκλογικό κέντρο Λεμόνας που στεγάζεται στο κοινοτικό ιατρείο της Κοινότητας.

Επίσης κάλπες για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των Τουρκοκυπρίων στήθηκαν στο δημόσιο Νηπιαγωγείο Χλώρακας – Έμπας, στο Δημοτικό σχολείο Μεσόγης, στα κοινοτικά κτίρια Νέου Χωρίου, στο κοινοτικό κτίριο Πάνω Αρόδων, στο 9ο Δημοτικό σχολείο Κουπάτειο, στο ΣΤ’ Δημοτικό σχολείο Κάτω Πάφου, στο Α’ Δημοτικό σχολείο Πάφου, στο Δημοτικό σχολείο Αναβαργού, στο Γ’ Δημοτικό σχολείο Πάφου στο Γυμνάσιο Πόλης Χρυσοχούς, στο κοινοτικό νηπιαγωγείο Προδρομίου, στο Συνεργατικό ταμιευτηρίου Πάφου στο υποκατάστημα Πωμού, παλιό Δημοτικό σχολείο Τραχυπέδουλας, στο κοινοτικό κτίριο Τρεμιθούσας, στο Α’ Δημοτικό σχολείο Χλώρακας και στο Δημοτικό σχολείο Χολετριών.

Πηγή: KYΠΕ