Στις 19 Μαΐου ο συζυγοκτόνος των Περβολιών ενώπιον της δικαιοσύνης

{loadposition ba_textlink}

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου θα επιβάλει στις 19 Μαΐου 2016 ποινή στον Γιάγκο Κατσαρή, 80 χρόνων, ο οποίος το Μάρτιο σκότωσε τη σύζυγο του Ζωή Κατσαρή, 77 χρόνων, στα Περβόλια.

Στην προηγούμενη δικάσιμο ο 80χρονος παρουσιάστηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου και παραδέχθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με θύμα τη σύζυγο του.

Ωστόσο είχε αρνηθεί τις κατηγορίες για παράνομη κατοχή και παράνομη μεταφορά του περιστρόφου. Επίσης είχε αρνηθεί την κατηγορία ότι είχε ρίξει εναντίον της συζύγου του 4 πυροβολισμούς.

Σήμερα ο Κατσαρή άλλαξε την μη παραδοχή του και παραδέχθηκε τις κατηγορίες για παράνομη κατοχή και παράνομη μεταφορά του περιστρόφου, ενώ παραδέχθηκε ότι είχε ρίξει 3 αντί 4 πυροβολισμούς εναντίον της συζύγου του.

Μετά τη σημερινή διαδικασία το Κακουργιοδικείο όρισε την 19η Μαΐου 2016 ως ημερομηνία για ανάγνωση γεγονότων και επιβολή ποινής για τις έξι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Κατσαρή.

Μέχρι την ημερομηνία επιβολής της ποινής ο 80χρονος διατάχθηκε όπως παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.
Ενώ ο Κατσαρή βάδιζε προς την έξοδο της αίθουσας του Δικαστηρίου, άπλωσε το χέρι για να χαϊδέψει ένα από τα εγγόνια του με αποτέλεσμα να δεχθεί φραστική επίθεση από συγγενείς της συζύγου του. Στο Δικαστήριο ήταν παρών και ο γιος του 80χρονου.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της 3ης Μαρτίου 2016, ο 80χρονος με πέντε πυροβολισμούς από περίστροφο επέφερε το θάνατο της 77χρονης συζύγου του, μπροστά στα μάτια της οικιακής βοηθού, στο αγρόκτημα όπου διέμενε κοντά στο Πύργο της Ρήγαινας στα Περβόλια.

Στο σπίτι βρισκόταν επίσης την ώρα του φόνου και ο Σάββας Κατσαρής, γιος του 80χρονου ο οποίος ειδοποίησε την Αστυνομία. Το ζευγάρι είχε τα τελευταία χρόνια οικονομικές διαφορές και αρκετά συχνά καυγάδιζαν για χρήματα.

Τα μέλη της Αστυνομίας που μετέβησαν στη σκηνή εντόπισαν την 77χρονη να κείτεται νεκρή έξω από την καγκελόπορτα του σπιτιού. Στο μέρος βρίσκονταν ο ύποπτος, ο γιος του ο οποίος είχε ήδη παραλάβει το όπλο, και η οικιακή βοηθός.

Πηγή: KYΠΕ