Στις 9 Μάη, η τύχη των Βουλευτικών Εκλογών

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση της Οργάνωσης: 

“Την προσεχή Δευτέρα, 9 Μαΐου 2016, στις 12 το μ.μ., είναι ορισμένη για ακρόαση στο Ανώτατο Δικαστήριο Λευκωσίας, μια πρωτόγνωρη και πολύ σοβαρή υπόθεση εναντίον της απερχόμενης Βουλής των Αντιπροσώπων που αφορά όλον τον κυπριακό λαό και επηρεάζει το μέλλον του και σας καλούμε να παρευρεθείτε να ζήσετε την δίκη ζωντανά…
Περιμένετε να δείτε πόσα Κανάλια θα καλύψουν τηλεοπτικά αυτή την υπόθεση και πόσο χρόνο θα αφιερώσουν…
Ότι δεν συμφέρει στο ‘Σύστημα διακυβέρνησης’ υπάρχει ένα αόρατο χέρι που σταματά τα Πάντα και δημιουργείται μια συσκότιση παρόμοια με αυτή του παλιού Σοβιετικού απολυταρχικού καθεστώτος.
Ακολούθως και άμεσα θα γίνει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο”.

Διαβάστε τι είχε προηγηθεί

Συνεχίστηκε σήμερα η διαδικασία αμφισβήτησης της πρόσφατης τροποποίησης του εκλογικού νόμου που καταχωρήθηκε εναντίον της βουλής των αντιπροσώπων εκ μέρους του πολιτικού κόμματος Οργάνωση Αγωνιστών Δικαιοσύνης (ΟΑΔ) απο το δικηγορικό γραφείο Γ. Γεωργιάδης & Συνεργάτες ΔΕΠΕ.

Εκ μέρους των Αιτητών εμφανίστηκαν οι δικηγόροι κ. Γιάννος Γεωργιάδης, κα. Ντόρια Βαρωσιώτου και η κα. Στέφανη Γεωργιάδου και εκ μέρους της βουλής εμφανίστηκε ο κ. Ξένιος Ξενόπουλος. Ως amicus curiae του Δικαστηρίου εμφανίστηκε αυτοπροσώπως ο Έντιμος Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, ο οποίος ζήτησε αυθημερόν απόρριψη της αίτησης ως προδήλως αβάσιμη.

Ο κύριος Γεωργιάδης διευκρίνησε ότι ο οποιοσδήποτε περιορισμός του δικαιώματος εισόδου του κόμματος και των μελών του στη Βουλή λόγω της τροποποίησης του εκλογικού νόμου βρίσκεται σε αντίθεση με την ευρωπαική νομοθεσία και το κυπριακό σύνταγμα. Όπως δήλωσε σε περίπτωση που το Ανώτατο Δικαστήριο υπό την ιδιότητα του ως Εκλογοδικείο ήθελε αποφασίσει πως δεν έχει δικαιοδοσία εξέτασης του ζητήματος επί του παρόντος σταδίου, τότε το Ανώτατο Δικαστήριο θα πρέπει ασκώντας τις ευρείες του εξουσίες να επιληφθεί της υπόθεσης υπό την ιδιότητα του ως Ανώτατο Δικαστήριο ή σε περίπτωση που κριθεί πως δεν υπάρχει δικαιοδοσία στην Κύπρο για εξέταση του ζητήματος, να παραπεμφθεί πλέον ως νομικό ερώτημα μέσω παραπομπής στο Ευρωπαικό Δικαστήριο. Στα πλαίσια αυτά θα ζητηθεί αναστολή της διεκπαιρέωσης των εκλογών μέχρις ότου αποφασιστεί το ζήτημα.

Περαιτέρω ο κύριος Γεωργιάδης τόνισε ότι θα προβεί σε αίτηση δια της οποίας να διατάσσεται το Κράτος, μέσω του Εφόρου Εκλογών, να προβεί σε κατανομή των εδρών στη δεύτερη και Τρίτη κατανομή με βάση το εκλογικό μέτρο που ίσχυε πριν τη τροποποίηση, ήτοι 1.8% για τη δεύτερη και 3.6% για τη τρίτη κατανομή.

Η υπόθεση ορίστηκε για Ακρόαση στις 09/05/2016 και ώρα 12.00.