Σχήμα οξύμωρο: τα εξ αμάξης σε γνωστό συγγραφέα ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Ομοφοβίας.

 

{loadposition ba_textlink}

Ιδιαίτερα εκνευρισμένος φέρεται να είναι ο γνωστός συγγραφέας Μάριος Φρίξου μετά από απειλή που έλαβε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook καθώς επίσης και έπειτα από το γεγονός πως το κοινωνικό μέσο δικτύωσης, αποφάσισε να «κατεβάσει» τη σελίδα του συγγραφέα μετά από αναφορές στις οποίες προέβη κόσμος για δήθεν δημοσιοποίηση «πορνογραφικού υλικού».

Τις προάλλες ο ίδιος ανέβασε μία εικόνα ενός άντρα που βάφεται μπροστά από τον καθρέφτη, καθώς σχετίζεται με το 3ο του βιβλίο «Με Αισθήσεις Θηλυκές» το οποίο αποτελεί best seller, όταν ξαφνικά έπειτα από παράπονα η σελίδα δεν καθίστατο πλέον ορατή. Ο Μάριος Φρίξου, έξω φρενών, αναρωτιέται πως ακριβώς η συγκεκριμένη εικόνα προκαλεί και τι το πορνογραφικό υπάρχει σε αυτήν. Κατόπιν αιτήματος του ίδιου, το Facebook ανακάλεσε την απόφασή του και επανεμφάνισε τη σελίδα. Σημειώστε πως για πέντε συνεχόμενες μέρες, η ανάρτηση ήταν χορηγούμενη και το κοινωνικό δύκτιο δεν είχε προβεί σε κανένα παράπονο. Τα έσοδα από τη συγκεκριμένη ανάρτηση δίνονται από τον ίδιο στο συγγραφέα καθαρά σε φιλανθρωπικό σκοπό για δύο ορφανά αδελφάκια από το Λιοπέτρι.

Την ίδια μέρα, ο συγγραφέας έλαβε απειλητικό μήνυμα στο προσωπικό του προφίλ, από συμπολίτη μας ο οποίος όπως μπορείτε να δείτε και στην εικόνα, απειλεί πως αυτό που του χρειάζεται ο συγργαφέας είναι «μία σφαίρα στο κεφάλι». Εμφανώς, απογοητεύμενος από την Αστυνομία Κύπρου, η οποία απάντησε πως «δενμπορεί να κάνει κάτι καθώς αφού δεν έχει προκληθεί εγκληματική πράξη, το μήνυμα δεν αποτελεί απειλή ή εγκληματική ενέργεια», αναρωτιέται τι πρέπει να γίνει για να ληθφεί πιο σοβαρά η κατάσταση στην Κύπρο και πως τέτοιου είδους απειλές δεν θεωρούνται σοβαρές.

«Είναι θέμα Παιδείας να ξεπεράσει η κυπριακή κοινωνία την ομοφοβία. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε μία κοινωνία ΛΟΑΤΙ. Θέλουμε να δούμε μία κοινωνία η οποία θα σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και θα προάγει την ισότητα ανεξαρτήτως σεξουαλικών προτιμήσεων» αναφέρει μεταξύ άλλων ο συγγραφέας για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Ο ίδιος σημειώνει πως δεν είναι μόνο υπέρ των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΙ μα πάνω από όλα υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κατά οποιουδήποτε ρατσιστικού φαινομένου κατά ευπαθών ομάδων.

Σημειώνεται, πως ο συγγραφέας θα συνεχίσει άνευ όρων την κοινωνική του δράση υπέρ των δικαιωμάτων των ανθρώπων καθώς και της φιλανθρωπικής του δράσης, και πως φαινόμενα διασυρμού, οργανωμένου πολέμου και απειλών δεν πρόκειται να τον σταματήσουν ή να τον εκφοβίσουν.