Συναγερμός στο Μόναχο: Άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε επιβάτες τρένου

{loadposition ba_textlink}

Ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε αρκετούς επιβάτες σε σιδηροδρομικό σταθμό της περιοχής του Μονάχου, στη νότια Γερμανία, νωρίς σήμερα το πρωί, και τραυμάτισε σοβαρά τέσσερις μεταξύ αυτών, μετέδωσε η βαυαρική ραδιοφωνία.

Η γερμανική αστυνομία ελέγχει αναφορές αυτοπτών μαρτύρων, σύμφωνα με τις οποίες ο άνδρας φώναξε “Αλαχού Ακμπάρ” (Ο Θεός είναι μεγάλος) κατά τη διάρκεια της επίθεσης, μετέδωσε η Bayerischer Rundfunk.

Ο άνδρας συνελήφθη αμέσως μετά την επίθεση, όπως διαβεβαίωσε η γερμανική αστυνομία την εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, η οποία κάνει λόγο για τέσσερις τραυματίες, όλοι τους άνδρες.

Η Γερμανία, η οποία παίζει υποστηρικτικό ρόλο στην καταπολέμηση της τζιχαντισιτκής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, δεν έχει δεχθεί μεγάλη επίθεση από ένοπλους ισλαμιστές όπως οι γειτονικές της χώρες, η Γαλλία και το Βέλγιο.

Η σημερινή επίθεση στο Μόναχο έχει ‘ισλαμιστικό κίνητρο’, λέει η Εισαγγελία

Η επίθεση με μαχαίρι νωρίς σήμερα το πρωί μέσα σε σιδηροδρομικό σταθμό στην περιοχή του Μονάχου που προκάλεσε το θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό τριών έχει “εκ των προτέρων ισλαμιστικό” κίνητρο, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Μονάχου.

Ο δράστης, ένας 27χρονος Γερμανός ο οποίος συνελήφθη, “έκανε επί τόπου δηλώσεις που παραπέμπουν σε πολιτικό κίνητρο, εκ των προτέρων ισλαμιστικό”, εξήγησε ο εκπρόσωπος διευκρινίζοντας ότι ένας άνδρας μεταξύ των θυμάτων, ο πλέον βαριά τραυματισμένος, υπέκυψε στα τραύματά του.

Πηγή: news247.gr