Συναντήσεις ΠτΔ με Γιούνκερ, Τουσκ, Μέρκελ, στο περιθώριο εκδήλωσης για 40χρονα ΕΛΚ

{loadposition ba_textlink}

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα μεταβεί το Σάββατο 28 Μαΐου, στο Λουξεμβούργο, για να παραστεί σε εκδήλωση για τα 40χρονα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Πρόσθεσε πως στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και την Καγκελάριο της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ, και ανάμεσα στα θέματα που θα συζητήσει μαζί τους θα είναι και το θέμα της φιλελευθεροποίησης των θεωρήσεων εισόδου για τους Τούρκους υπηκόους.

Ερωτηθείς αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει λάβει απάντηση στην επιστολή που έστειλε προς τον κ. Γιούνκερ για το θέμα αυτό, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως “δεν έχει ληφθεί ακόμη απάντηση”. Ερωτηθείς αν αναμένεται να υπάρξει γραπτή απάντηση, ο Εκπρόσωπος απάντησε: “Φυσικά και πάντα είθισται στις γραπτές επιστολές να υπάρχει γραπτή απάντηση”.

Πρόσθεσε πως “με την αφορμή της παρουσίας του στο Λουξεμβούργο όπου θα είναι και αρκετοί αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων που προέρχονται από το ΕΛΚ, καθώς και οι θεσμικοί Πρόεδροι, όπως ο κ. Γιούνερκ και ο κ. Τουσκ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα”.

Πηγή: KYΠΕ