Θεοχάρους: Πρώτιστο μέλημα η αντιμετώπιση της φτωχοποίησης και η τιμωρία των ενόχων

{loadposition ba_textlink}

“Οι μηχανισμοί του κράτους πρέπει να ενεργοποιηθούν για να αποζημιωθούν τα θύματα της μεγάλης τραπεζικής ληστείας και να ενισχυθούν οι τάξεις που έχουν φτωχοποιηθεί και δεν τα καταφέρνουν”, δήλωσε στο Παραλίμνι η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους, στο πλαίσιο περιοδείας στην επαρχία Αμμοχώστου.

Όπως είπε η κ. Θεοχάρους, «τα προγράμματα της Αλληλεγγύης συνίστανται στην αντιμετώπιση της φτωχοποίησης, στην τιμωρία των ενόχων του μεγάλου οικονομικού εγκλήματος και της κλοπής του εθνικού μας πλούτου», ενώ επανέλαβε την ανάγκη ενεργοποίησης του Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης το οποίο παραμένει αναξιοποίητο από το 2013, μετά το κούρεμα καταθέσεων.

Η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης ανέφερε ότι «ο κόσμος πρέπει να νιώσει την κρατική μέριμνα, όχι μέσα από εξαγγελίες προεκλογικές» και έκανε λόγο για «άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης στον προεκλογικό αγώνα με εξαγγελίες που ενδεχομένως δεν πρόκειται να υλοποιηθούν ποτέ».

Αφού είπε ότι πρέπει να παρθούν μέτρα που πραγματικά να μπορέσουν να βοηθήσουν τον κόσμο να ανακουφιστεί, η κ. Θεοχάρους αναφέρθηκε στην επαρχία Αμμοχώστου, λέγοντας ότι υποφέρει διότι στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στον εποχιακό τουρισμό.

Η Αλληλεγγύη, είπε, έχει προτάσεις για να διαφοροποιηθεί το τουριστικό προϊόν, να αναπτυχθεί ο θαλάσσιος τουρισμός, να παραταθεί η περίοδος της τουριστικής δραστηριότητας και «κυρίως για να αναπτυχθούν και άλλοι τομείς όπως είναι η πρωτογενής παραγωγή, η δημιουργία πανεπιστημιακών σχολών με συναφή ενδιαφέροντα, και η ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, που μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά με την χρησιμοποίηση του νοσοκομείου του Παραλιμνίου».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ