Θύελλα αντιδράσεων για τη νέα προκλητική καμπάνια του Calvin Klein

{loadposition ba_textlink}

Όπως αναφέρει η εφημερίδα New York Post, στην διαφήμιση εσωρούχων του Calvin Klein, η νεαρή κοπέλα, δέχεται τα πυρά των χρηστών του διαδικτύου που θεωρούν ότι η φωτογράφιση της είναι ιδιαίτερα προκλητική ή και ότι παραπέμπει σε πορνό και δίνει τροφή στους παιδεραστές.

Πρωταγωνίστρια είναι η 23χρονη Klara Kristin και στη φωτογραφία ο φωτογραφικός φακός εστιάζει στους μηρούς και το εσώρουχό της. Το μήνυμα που συνοδεύει τη φωτογραφία, είναι “Επιδεικνύω τα #Κάλβινμου” (“I_flash_in #mycalvins”)
Ακριβώς αυτό το σύνθημα προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις τόσο στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης όσο και στον Τύπο.

Πολλοί επίσης χρήστες του διαδικτύου δήλωσαν σοκαρισμένοι λόγω της γωνίας από την οποία ελήφθη η φωτογραφία, ενώ υποστηρίζουν ότι επιχειρείται το μοντέλο να παρουσιαστεί νεότερης ηλικίας.

 

Take a peek: @karate_katia, photographed by @harleyweir for the Spring 2016 advertising campaign. #mycalvins

A photo posted by Calvin Klein (@calvinklein) on

“Τι είναι αυτή η διαφήμιση; Το μοντέλο μοιάζει περισσότερο με 12χρονη έφηβη. Καλή εικόνα για τους παιδεραστές”, αναφέρει χρήστης, ενώ σε ένα άλλο τονίζεται: “Αηδιαστικό και περιττό. Σκουπίδια μισογύνηδων που προκαλούν τους παιδεραστές”.

“@CalvinKlein, η διαφήμισή σου προσδίδει έναν σεξουαλικό χαρακτήρα στα μικρά κορίτσια. Δεν θα τα αγοράσουμε» (“we’re #NotBuyingIt”) ήταν το μήνυμα που ανήρτησε στον λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter το κίνημα The Representation Project, που μάχεται κατά των «στερεοτύπων» και των “κοινωνικών ανισοτήτων”.

Το Εθνικό Κέντρο για τη Σεξουαλική Εκμετάλλευση (NCOSE), ένας οργανισμός που πρωτοστατεί στη μάχη κατά της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και της βίας επίσης ξεκίνησε μια διαδικτυακή εκστρατεία για τη συλλογή υπογραφών.

Ο οργανισμός ζητά από τον σχεδιαστή να “σταματήσει να τυποποιεί την σεξουλική παρενόχληση και της προσδίδει έναν λαμπερό χαρακτήρα”.

Πηγή: huffingtonpost.gr