Στο 1% των εκδοτών πάει το συντριπτικό ποσοστό κερδών του App Store

{loadposition ba_textlink}

Σίγουρα θα έχετε ακούσει πως είναι δύσκολο να βγάλεις λεφτά από το App Store μιας και αυτό είναι προνόμιο λίγων. To τελευταίο τρίμηνο το 94% των κερδών του App Store στην Αμερική πήγε στο 1% των κορυφαίων εκδοτών και προγραμματιστών σύμφωνα με νέες πληροφορίες.

Πολλοί είναι οι προγραμματιστές που κερδίζουν χρήματα από τις iOS εφαρμογές τους αλλά πολύ λίγοι είναι εκείνοι που κερδίζουν μια περιουσία. Υπάρχουν πιθανότητες επίσης αν είστε καινούργιος προγραμματιστής να μην βγάλετε θεωρητικά και τίποτα και αυτό δυστυχώς δεν είναι κάτι ευχάριστο. Οι πληροφορίες αυτές έρχονται από την τελευταία έκθεση της SensorTower.

Η εταιρεία μετά από ανάλυση των κερδών του Αμερικανικού App Store και των λήψεων σε αυτό υπολόγισε πως από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και της 31 Μαρτίου το 1.34 δισ. δολάρια των κερδών από ένα σύνολο 1.43 δισ. δολάρια πήγε σε μόλις 623 εκδότες – προγραμματιστές.

Αυτό σημαίνει πως 61.677 εκδότες – προγραμματιστές μοιράστηκαν το 6% των κερδών που είναι γύρω στα 85.8 εκατομμύρια δολάρια. Αν αυτό το ποσό πήγαινε αναλογικά το ίδιο σε όλους αυτό συνεπάγεται ότι ο καθένας έβγαλε 1400 δολάρια.

Οι κορυφαίοι εκδότες συμπεριλαμβάνουν την Supercell – δημιουργούς του Clash of Clans και Boom Beach, Machine Zone – δημιουργούς του Game Of War και iMob Online, Netflix, Spotify και HBO.

Πηγή: appleworldhellas.com