Το ΑΚΕΛ αρνείται να δεχθεί ότι το Μνημόνιο τέλειωσε, απαντά ο ΔΗΣΥ

{loadposition ba_textlink}

Συνεχίζοντας να μην θέλει να αντιμετωπίσει τις ευθύνες της καταστροφής που προκάλεσε, το ΑΚΕΛ κατηγορεί το Δημοκρατικό Συναγερμό και την Κυβέρνηση ότι θέλουν δήθεν να συνεχίσουν τις “μνημονιακές πολιτικές”, αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου, και απαντώντας στην Εζεκία Παπαϊωάννου δηλώνει ότι το ΑΚΕΛ δεν μπορεί να δεχτεί ότι τέλειωσαν χρεοκοπία και μνημόνιο, που ήταν το έργο της διακυβέρνησής του.

Προσθέτοντας ότι το Μνημόνιο τελείωσε, γεγονός που φαίνεται ότι δεν τους βολεύει, ο κ. Προδρόμου αναφέρει ότι πέραν από ισχυρισμούς, η πραγματικότητα είναι ότι την Τρόικα και το Μνημόνιο έφεραν στην Κύπρο η διακυβέρνηση Χριστόφια και οι πολιτικές ΑΚΕΛ και η Κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη και ο Δημοκρατικός Συναγερμός έβγαλαν τη χώρα από τη χρεοκοπία και έκαναν παρελθόν το Μνημόνιο που μας άφησε πίσω του το ΑΚΕΛ.

Περαιτέρω παρατήρησε ότι με τον τρόπο που ψήφιζε τρία χρόνια το ΑΚΕΛ, συνεπικουρούμενο και από κάποια άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, η Κύπρος θα εκτροχιαζόταν και θα ήθελε και δεύτερο Μνημόνιο. “Τώρα που ήρθε η ώρα της ανάπτυξης και η Κύπρος προχωρά ξανά μπροστά, αντιδρούν και θέλουν να ανατρέψουν την πορεία της χώρας και να μας οδηγήσουν πίσω στις πολιτικές της χρεοκοπίας”.

Προσθέτοντας ότι τώρα που η Κυβέρνηση σταδιακά αποδίδει στην κοινωνία τους καρπούς των προσπαθειών, που μειώνεται η ανεργία και αρχίζει μια νέα πορεία, το ΑΚΕΛ αποδεικνύεται αμετανόητος νοσταλγός των ελλειμμάτων, της χρεοκοπίας, της οικονομικής κατρακύλας και βρίσκει συνεργό του σε αυτές τις επικίνδυνες πολιτικές του και κάποια μικρά κόμματα που το μόνο που κάνουν είναι να πλειοδοτούν σε λαϊκισμό.

Καταλήγοντας ο κ. Προδρόμου, ανέφερε πως οι πολίτες που έχουν πληρώσει ακριβά τις πολιτικές και τα δόγματά τους πρέπει να τους δώσουν απάντηση την Κυριακή στην κάλπη και να στηρίξουν την πορεία της ανάπτυξης που άνοιξε με τη δική τους υπομονή, με προσπάθειες, στερήσεις, θυσίες που δεν θα αφήσουμε να πάνε χαμένα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ