ΑΠΟΕΛ: Το ρόστερ της νέας χρονιάς και οι προσθήκες!

{loadposition ba_textlink}

Γράφει ο Ανδρέας Παρασκευά

Πως όμως διαμορφώνεται το σκηνικό με το ρόστερ της νέας περιόδου, ποιοι μένουν, ποιοι αποχωρούν αλλά και πόσες προσθήκες χρειάζονται οι πρωταθλητές για να πετύχουν το μεγάλο στοίχημα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης;

Τερματοφύλακες

Κάνοντας αρχή με τις θέσεις στο τέρμα έχει παρθεί απόφαση όπως μείνουν στο ρόστερ δύο πρωτοκλασάτοι τερματοφύλακες με τον ΑΠΟΕΛ να έχει την δεδομένη στιγμή Πάρντο, Βάτερμαν, Κίσσα και Κοδίνα με τους δύο τελευταίους να βρίσκονται εκτός πλάνων. Εάν τελικά ο Πάρντο δεν ανανεώσει το συμβόλαιο του τότε οι γαλαζοκίτρινοι θα κινηθούν για ένα ακόμα βασικό τερματοφύλακα, με τον Βάτερμαν να τον συμπληρώνει ενώ θα προωθηθεί 3ος από τις Ακαδημίες της ομάδας ώστε να υπάρχει ισορροπία.

Σίγουρος: Βάτερμαν

Αναμονή: Πάρντο

Αποχωρούν: Κίσσας, Κοδίνα

Αμυντικοί

 

Για το κέντρο της άμυνας δεν υπάρχει την δεδομένη στιγμή κάποιο πρόβλημα αφού είναι καλυμμένες οι θέσεις με 4 ποδοσφαιριστές. Συγκεκριμένα υπάρχουν Καρλάο, Αμορίν, Μερκής και Αστίθ ενώ στο ρόστερ υπάρχει και ο νεαρός Ραφαήλ Αναστασίου στον οποίο πιστεύουν πολύ στον ΑΠΟΕΛ και δεν αποκλείεται φέτος να του δώσουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Το πρόβλημα που παρατηρείται είναι στα άκρα της άμυνας και συγκεκριμένα στην αριστερή πλευρά αφού στην δεξιά υπάρχουν 3 ποδοσφαιριστές οι Μιλάνοφ, Σέρτζιο και ο νεαρός Ασσιώτης.

Στην αριστερή πλευρά η αποχώρηση Αντωνιάδη και η αβεβαιότητα με τον Νεκτάριο Αλεξάνδρου αφήνει μόνο του τον Νικόλα Ιωάννου με τον ΑΠΟΕΛ να θέλει να ενισχυθεί με βασικό ποδοσφαιριστή ενόψει των Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων. Ο Στέλιαν Φίλιπ της Ντινάμο Βουκουρεστίου είναι στην λίστα ωστόσο αξιολογούνται και άλλες περιπτώσεις με τους πρωταθλητές να αναμένουν και την απόφαση του Αλεξάνδρου για την ανανέωση της μεταξύ τους συνεργασίας.

Κεντρικοί

Μένουν: Αστίθ, Καρλάο, Μερκής, Αμορίν, Αναστασίου

Ακραίοι Αμυντικοί

Μένουν: Μιλάνοφ, Σέρτζιο, Νικόλας Ιωάννου, Ασσιώτης

Αναμονή: Αλεξάνδρου

Αποχώρησε: Αντωνιάδης

Μεσαία γραμμή

Στην μεσαία γραμμή και συγκεκριμένα στις θέσεις των αμυντικών χαφ υπάρχει υπεροπλία με τους Μοράις, Βινίσιους και Αρτυματά. Ο ΑΠΟΕΛ ωστόσο θέλει ένα ακόμα παίκτη ο οποίος θα είναι πιο οργανωτικός από τους τρεις και ο οποίος θα μπορεί να κρατά μπάλα αλλά παράλληλα να είναι καλός και ανασταλτικά. Ο Εστρέλα αποχαιρετά τον Αρχάγγελο και μάλλον θα δοθεί δανεικός σε κάποια άλλη ομάδα με την Δόξα να είναι φαβορί.

Στην μεσαία γραμμή παίζει και ο Τόμας Ντε Βινσέντι και με δεδομένη την αποχώρηση Στίλιτς ο ΑΠΟΕΛ θα κινηθεί για την απόκτηση επιτελικού μέσου για να μπορεί να καλύπτει τον Αργεντινό με τους Μαρτίνες και Ορλάντι να είναι στην λίστα χωρίς όμως να αποκλείεται να δούμε κάποιο άλλο όνομα να φορεί τα γαλαζοκίτρινα.

Όσον αφορά τα άκρα της επίθεσης οι αποχωρήσεις των Γιαννιώτα και Χαραλαμπίδη δημιουργούν ένα θέμα αφού υπάρχουν μόνο οι Βάντερ, Εφραίμ και Αλωνεύτης ενώ έχει αποκτηθεί και ο Καρλίτος με τον ΑΠΟΕΛ να περιμένει την απάντηση του Ολυμπιακού Πειραιώς για τον Έλληνα μέσοεπιθετικό ενώ παράλληλα εξετάζει και άλλες περιπτώσεις.

Ανασταλτικοί Μέσοι

Μένουν: Αρτυματάς, Βινίσιους, Μοράις

Αναμονή: Εστρέλα

Επιτελικοί Μέσοι

Μένουν: Ντε Βινσέντι

Αποχωρεί: Στίλιτς

Ακραίοι επιθετικοί

Μένουν: Εφραίμ, Αλωνεύτης, Βάντερ

Έρχεται: Καρλίτος

Αναμονή: Γιαννιώτας

Αποχώρησε: Χαραλαμπίδης

Επίθεση

Στην επίθεση την δεδομένη στιγμή υπάρχει μόνο ο Πιέρος Σωτηρίου από την στιγμή που ο Πιατκόφσκι είναι εκτός πλάνων και αναμένεται να λύσει το συμβόλαιο του. Δεν αποκλείεται ο ΑΠΟΕΛ να προχωρήσει στην απόκτηση δύο επιθετικών για να καλύψει το κενό που άφησε και με την φυγή του ο Καβενάγκι.

Επιθετικοί

Μένουν: Σωτηρίου

Αποχωρεί: Πιατκόφσκι

Αποχώρησε: Καβενάγκι

Συνοψίζοντας ο ΑΠΟΕΛ αναμένεται στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού να προχωρήσει στην απόκτηση 6 ποδοσφαιριστών και συγκεκριμένα αριστερού ακραίου αμυντικού, μέσου (box 2 box), επιτελικού μέσου, ακραίου μεσοεπιθετικού και δύο επιθετικών ποδοσφαιριστών. Φυσικά μπορεί το πλάνο να διαφοροποιηθεί ανάλογα και με τις εξελίξεις όπως για παράδειγμα η αποχώρηση Πάρντο αλλά και η μη ανανέωση της συνεργασίας με τον Αλεξάνδρου.