Το ΥΠΠ παρακολουθεί στενά το επεισόδιο μεταξύ μαθητών σε σχολείο της Λεμεσού

{loadposition ba_textlink}

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του θέματος και θα συμβάλει ενεργά στην πλήρη ομαλοποίηση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στη Λεμεσό, μετά από επεισόδιο σύγκρουσης δύο μαθητών σε Γυμνάσιο της πόλης και που είχε ως αποτέλεσμα ο ένας εκ των δύο μαθητών να νοσηλευθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι “συγκεκριμένα, τόσο ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού όσο και ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης, εκδήλωσαν το έντονο ενδιαφέρον τους για την πορεία της υγείας του μαθητή και ενημέρωσαν την μητέρα του για την αποστολή, τη Δευτέρα το πρωί (23/05/2016), της Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης (Ο.Α.Π.) για να ενισχύσει το έργο της σχολικής μονάδας και να προσφέρει ψυχολογική στήριξη στο μαθητή, να διασφαλίσει συνθήκες ασφάλειας και ομαλής ένταξής του στο σχολικό περιβάλλον”.

Προσθέτει ότι “παράλληλα, η Ο.Α.Π., θα αξιολογήσει επιτόπου τα δεδομένα και θα έχει συνεργασία με τον Επαρχιακό Πρώτο Λειτουργό, το Διευθυντή του σχολείου, το Σχολικό Σύμβουλο και τον Εκπαιδευτικό Ψυχολόγο”.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) αναφέρει, επίσης, ότι “γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες τόσο για τη πλήρη διερεύνηση του επεισοδίου όσο και για τη διασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς επιστροφής και ένταξης του τραυματισθέντος μαθητή στη σχολική μονάδα”.

Η ανακοίνωση εξεδόθη από το Υπουργείο, “σχετικά με επεισόδιο σύγκρουσης δύο μαθητών σε Γυμνάσιο της Επαρχίας Λεμεσού και την κατάληξη του ενός εκ των δύο στο Νοσοκομείο Λεμεσού”.