Τουρκοκύπριος κατήγγειλε επίθεση από Ελληνοκυπρίους στη Λευκωσία

{loadposition ba_textlink}

Επίθεση σε τουρκοκυπριακό όχημα από ομάδα προσώπων, οι οποίοι επέβαιναν σε μηχανάκια, σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή το απόγευμα, στο κέντρο της Λευκωσίας, σύμφωνα με καταγγελία, που έγινε στον Αστυνομικό Σταθμό Λυκαβητού.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος της Αστυνομίας, ήδη διερευνάται καταγγελία, που έγινε από Τουρκοκύπριο, ο οποίος ισχυρίζεται ότι την περασμένη Κυριακή, μερίδα ατόμων που επέβαιναν σε μηχανάκια, επιτέθηκαν και προκάλεσαν ζημιές στο αυτοκίνητο, του οποίου επέβαινε.

Συγκεκριμένα, ο Τουρκοκύπριος προχώρησε στην καταγγελία του περιστατικού την επόμενη μέρα, δηλαδή τη Δευτέρα 16 Μαΐου, στις 17:15 και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ενώ αυτός επέβαινε του οχήματος του, επί της λεωφόρου Μακαρίου στην Λευκωσία, ομάδα ατόμων που φορούσε πορτοκαλί μπλούζες και επέβαινε σε 15 μηχανάκια σκούτερ προκάλεσε ζημιές στο όχημα με κλωτσιές.

Οι ζημιές του οχήματος, είπε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, ανέρχονται στα 500 ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του Τουρκοκύπριου, η καταγγελία έγινε σκόπιμα την επόμενη μέρα του συμβάντος, καθώς ο ίδιος έκρινε πως τα πράγματα θα ήταν πιο ήρεμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, “το όχημα με αριθμούς εγγραφής του ψευδοκράτους ΚΜ444, που οδηγούσε ο Τουρκοκύπριος, Τζιαν Κιουρσιάτ, ενώ βρισκόταν στη Λεωφόρο Μακαρίου Γ’ στη Λευκωσία, δέχθηκε επίθεση από ομάδα 150-200 Ελληνοκυπρίων, οι οποίοι πιστεύεται ότι είναι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ, που προσπάθησαν να ανοίξουν τις πόρτες του οχήματος και να τον τραβήξουν έξω με τη βία”.

Όπως γράφει η “Κίπρις”, τελικά δεν τα κατάφεραν, όμως, προκάλεσαν ζημιές στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ακόμη δύο άτομα.

Σε δηλώσεις του στην “Κίπρις”, ο Κουρσιάτ ανέφερε ότι δέχθηκαν την επίθεση, όταν σταμάτησαν στα φώτα τροχαίας στη Λεωφόρο Μακαρίου, ενώ απέναντί τους υπήρχε Αστυνομικός Σταθμός.

«Στην αρχή μπήκαν μπροστά μας μοτοσικλετιστές. Μετά ήρθαν πίσω τους άλλοι με αυτοκίνητα, κατέβηκαν και μας επιτέθηκαν. Δύσκολα τη γλυτώσαμε. Θέλω να βρεθούν αυτοί που το έκαναν και να τιμωρηθούν», είπε ο Κουρσιάτ.

Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα “Κίπρισλι”, που αναφέρεται στο ίδιο επεισόδιο, γράφει επιπρόσθετα ότι στο χώρο του επεισοδίου υπήρχαν και δεκάδες άλλοι Ελληνοκύπριοι, που απλά παρακολουθούσαν, χωρίς να παρέμβουν, για να σταματήσουν αυτούς που έκαναν την επίθεση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ