Ο Τσάβες κέρδισε την 14η διαδρομή του Giro D’ Italia, προηγείται ο Κρόισγικ

{loadposition ba_textlink}

Ο κολομβιανός ποδηλάτης της OricaGreenEdge Εστεβάν Τσάβες ήταν ο νικητής της 14ης ορεινής διαδρομής του Ποδηλατικού Γύρου της Ιταλίας, αφήνοντας δεύτερο τον Ολλανδό Στίβεν Κρόισγικ της ολλανδικής Lotto, ο οποίος ταυτόχρονα φόρεσε την ροζ φανέλα του πρωτοπόρου του αγώνα.

Ωστόσο, στη σημερινή διαδρομή μήκους 210 χιλιομέτρων με έξι περάσματα από τις ακόμη χιονισμένες βουνοκορφές στα δολομιτικά όρη, όλοι ανέμεναν μια σύγκρουση των φαβορί για την νίκη του αγώνα του Ιταλού Βιντσέντζο Νίμπαλι (Astana) και του Ισπανού Αλεχάντρο Βελβέρδε της Movistar, μια σύγκρουση που δεν ήρθε ποτέ.

Από τα φαβορί πρώτος άνοιξε το χορό ο Νίμπαλι ο οποίος επεχείρησε να ξεφύγει από μικρή ομάδα με τα φαβορί ενώ απέμεναν γύρω στα 35 χλμ μέχρι τον τερματισμό. Ο Βαλβέρδε δεν είχε τις δυνάμεις να τον ακολουθήσει μένοντας πίσω, ενώ ακολούθησαν οι Τσάβες και Κρόισγικ, ενώ στη συνέχεια την απόσταση κάλυψαν ο Ρώσος Ιλνούρ Ζακαρίν (Katusha), ο κολομβιανός Ριγκοπέρτο Ουράν (Canondale) και ο Πολωνός Ράφαλ Μάικα της Tinkoff.

Ωστόσο με την άφιξη των υπόλοιπων, ο Νίμπαλι εξουδετέρωσε μια επίθεση του Τσάβες, για να υποκύψει στην επίθεση του Κρόισγικ, ο οποίος ξέφυγε με τον Τσάβες να τον ακολουθεί. Οι δυό τους έφτασαν τους προπορευόμενους Γκέοργκ Πράιντλερ (Giant) και Κονσταντίν Σιούτσου (Dimension Data) και στη συνέχεια έκλεισαν την απόσταση που τους χώριζε από τον προπορευόμενο, Κολομβιανό Ντάριο Αταπούμα (BMC).

Στα τελευταία 200 μέτρα πριν τη γραμμή του τερματισμού, ο Τσάβες, έχοντας τα μεγαλύτερα αποθέματα δυνάμεων έκοψε πρώτος το νήμα, έχοντας πίσω του τον Κρόισγικ, ο οποίος στόχευε περισσότερο στην ροζ φανέλα του προτωπόρου παρά στην πρωτιά της διαδρομής. Τρίτος τελικά ο Πράιντλερ.

Ο Νίμπαλι τερμάτισε τελικά στην 5η θέση 37 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο και βρίσκεται πλέον στην δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης, 46 δευτ πίσω από τον Κρόισγικ με τρίτο τον Τσάβες. Μεγάλος χαμένος της σημερινής διαδρομής ο Βαλβέρδε, ο οποίος βρίσκεται πλέον 3:06 λεπτά πίσω από τον πρώτο, θέτοντας εν αμφιβόλω την όποια προοπτική να κερδίσει τον αγώνα.

Αύριο, Κυριακή ο αγώνας συνεχίζεται με μια ορεινή διαδρομή χρονομέτρου μήκους 10,8 χλμ, που θα παίξει το δικό της ρόλο στον καθορισμό της γενικής κατάταξης.

Πηγή: KYΠΕ