Χαρίλαος Χαριλάου: Ο υποψήφιος που θα δώσει ολόκληρη την αμοιβή του σε άπορες οικογένειες

Λάσπη, στάχτη και αποκαΐδια. Αυτές οι τρείς λέξεις χαρακτηρίζουν τον πολιτικό λόγο στην Κύπρο και ιδιαίτερα σε περίοδο εκλογών.

Όποιον και αν ακούσεις – όπου και αν μιλήσει – στον εγκέφαλο σου θα ηχήσει η λέξη «αλλαγή».

«Θα φέρουμε την αλλαγή» – «Θα αλλάξουμε το κατεστημένο» – «Θα γίνουμε η πολιτική γενιά της ανατροπής» – «Θα… Θα… Θα…». Αυτά ακούμε, αυτά γίνονται και αυτά συνηθίσαμε. Ρεζιλέματα σε τηλεοπτικά πλατό, συνεντεύξεις και ομιλίες.

Μια γενιά πολιτικών, παλαιά και νέα, που μιλά για αλλαγή, που βροντοφωνάζει για την ανατροπή, που κτυπιέται για την σαθρή κοινωνία αλλά που κανείς στο τέλος της ημέρας δεν κάνει το αυτονόητο. Δηλαδή να δείξει «έμπρακτα» με το δικό του πολιτικό «Θα…» το ποιόν του.

Το ποιοι είμαστε δεν χαρακτηρίζεται από τις ωραίες ομιλίες, τα ακριβά κοστούμια και τα μεταπτυχιακά. Τι να κάνεις ένα βουλευτή που είναι πολυσπουδασμένος, πολυτάλαντος και με ευφράδεια λόγου, όταν του λείπει το πιο σημαντικό. Το να είναι άνθρωπος.

Η ανθρωπιά δεν σπουδάζεται, δεν καλλιεργείται αλλά ούτε μπορεί κάποιος να τη βγάλει από μέσα σου. Κάποιοι απλά την έχουν και κάποιοι όχι.

Βρεθήκαμε μπροστά από την λιτή προεκλογική καμπάνια, αν μπορεί να την ονομάσει κάποιος έτσι, του κ. Χαρίλαου Χαριλάου και μέσα σε δύο γραμμές διαβάσαμε ότι πιο απλό και ανθρώπινο θα μπορούσε να ειπωθεί από κάποιον που θέλει να εξυπηρετήσει τα κοινά.

Δύο γραμμές «προεκλογικής εκστρατείας» του υποψήφιου βουλευτή Αμμοχωστού που περικλείουν όλο το νόημα του γιατί κάποιος θα έπρεπε να ζητά το βουλευτικό αξίωμα.

«Θα δώσω το 100% του μισθού μου ως βουλευτής αν εκλεγώ, για όλη την διάρκεια της θητείας μου, σε άπορες οικογένειες της επαρχίας μου και στα παιδιά με ειδικές ανάγκες».

Το πιο απλό, ανθρώπινο πολιτικό «θα» που δίνει ελπίδα, όχι μόνο σε άπορες οικογένειες ή στα παιδιά με ειδικές ανάγκες, αλλά σε όλους μας.

ΥΓ: Αναρωτήθηκε κανείς μας, μέσα από τόσες ομιλίες και αλληλοκατηγορίες, το πόσο διαφορετική θα ήταν η Κύπρος, αν οι βουλευτές μας δεν εξυπηρετούνταν από τα κοινά αλλά τελικά απλά τα υπηρετούσαν;

* Διαβάστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση της “24” εδώ!