Χρυσή Αυγή: Ύβρεις στη Βουλή από το Λαγό

{loadposition ba_textlink}

Κάθε προηγούμενο ξεπέρασε η συμπεριφορά των χρυσαυγιτών της Βουλής καθώς οι βουλευτές του νεοναζιστικού κόμματος συγκρότησαν κλοιό γύρω από τον υπόδικο Γιάννη Λαγό για να μην τον απομακρύνει η ασφάλεια της Βουλής με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση. Απείλησαν μάλιστα ότι δεν θα επιτρέψουν να συνεχιστεί η συνεδρίαση.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής λειτούργησαν σαν κανονική σπείρα καθώς μαζεύτηκαν γύρω από τον Γιάννη Λαγό και συγκρότησαν ανθρώπινο κλοιό για να μην τον απομακρύνει η φρουρά λόγω της ανάρμοστης συμπεριφοράς του. Μάλιστα διάνθισαν τη συμπεριφορά τους με ύβρεις κατά των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με ανοίκειες εκφράσεις κατά του Προέδρου της Βουλής. Οι χρυσαυγίτες κάλεσαν, μάλιστα, εσπευσμένα τον Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος σηκώθηκε όρθιος και κινήθηκε απειλητικά προς βουλευτές άλλων κομμάτων. Οι χρυσαυγίτες ζήτησαν να μην τους αποκαλούν υπόδικους πράγμα που δεν δέχθηκαν οι παριστάμενοι υπουργοί της κυβέρνησης.

“Είστε στο εδώλλιο και κατηγορείστε για δολοφονία”, δήλωνε ο Πάνος Σκουρλέτης προκαλώντας την αντίδραση από τα έδρανα της Χρυσής Αυγής. Στο σημείο εκείνο, ο βουλευτής Γιάννης Λαγός άρχισε να φωνάζει: “Πες στον μπροστινό σου (ενν. τον κ. Σταθάκη) που με τροπολογία των αθωώσατε, βλάκα. Θα ήθελε να κατηγορούμαστε για δολοφονία, βλάκα. Τόσο βλάκας είσαι”.

Η κατάσταση παρέμεινε για αρκετή ώρα εταμένη στην αίθουσα της Ολομέλειας παρά τις προσπάθειες του Προέδρου της Βουλής, Νίκος Βούτσης να αποχωρήσουν οι χρυσαυγίτες οικειοθελώς χωρίς την παρέμβαση της φρουράς που είχε μπει πάντως στην αίθουσα. Ο κ. Βούτσης υπενθύμισε πάντως ότι ο ιδιος ο Ν. Μιχαλολιάκος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας του Φύσσα. Ο Γιάννης Λαγός αρνήθηκε να αποχωρήσει, ενώ ο Χρήστος Παππάς βγήκε από την αίθουσα.

Μετά από διακοπή μισής ώρας, κατά την οποία το κανάλι της Βουλής πρόβαλλε κάρτα γραφικών παίζοντας κλασική μουσική, η συνεδρίαση ξεκίνησε ξανά, με το προεδρείο της Βουλής να ανακοινώνει απόφαση για προσωρινό αποκλεισμό του Γιάννη Λαγού σύμφωνα με το άρθρο 81 του Κανονισμού της Βουλής. Πηγές της Βουλής εξηγούσαν στο News247 ότι ήταν επιλογή να μην απομακρυνθούν Λαγός- Παππάς διά της βίας ώστε να μην ηρωοποιηθεί η ΧΑ. Ο κ.Λαγός παραμένει στην αίθουσα, δεν έχει ωστόσο δικαίωμα να πάρει το λόγο. Σύμφωνα δε με τον Κανονισμό της Βουλής έχει δικαίωμα ψήφου, εκτός εάν ληφθεί διαφορετική απόφαση.

Δείτε καρέ καρέ την πρόκληση των βουλευτών της ΧΑ

Πηγή: news247.gr,επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.