ΥΠΑΜ: H θητεία να είναι ένας χρόνος ωφέλιμος και παραγωγικός

{loadposition ba_textlink}

Ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης δήλωσε από την Έμπα της Πάφου πως το Υπουργείο Άμυνας θέλει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες, έτσι ώστε η θητεία πέρα από την απόφαση πλέον της μείωσης σε 14 μήνες να είναι και ένας χρόνος ωφέλιμος και παραγωγικός για τους νέους.

Θέλουμε , είπε ο κ. Φωκαϊδης, να σταματήσουμε το φαινόμενο και την τάση των προηγούμενων ετών που οδηγούσε ένα ποσοστό των νέων μας στην φυγοστρατία προσθέτοντας πως το Υπουργείο Άμυνας θέλει να δημιουργήσει συνθήκες μέσα από προγράμματα θετικών κινήτρων έτσι ώστε οι εθνοφρουροί να μπορούν να έχουν την δυνατότητα να ξεκινήσουν σπουδές και να αποκτήσουν διπλώματα επαγγελματικής κατάρτισης.

Είπε ακόμη πως το Υπουργείο έχει εισαγάγει νέα προγράμματα άθλησης, εκγύμνασης , και εκμάθησης πολεμικών τεχνών .

Επεσήμανε πως με την νέα χρονιά θα δίνεται επίσης η ευκαιρία σε όλους τους εθνοφρουρούς να αξιοποιούν και να μαθαίνουν πρώτες βοήθειες καθώς και να αποκτούν δίπλωμα πρώτων βοηθειών.

Το Υπουργείο μας συνέχισε, έχει εισαγάγει μια σειρά από άλλες καινοτομίες οι οποίες σημείωσε, εντάσσονται μέσα στον ευρύτερο στόχο ώστε ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας να είναι όσο το δυνατόν ωφέλιμος και παραγωγικός.

Την ίδια ώρα, ανακοίνωσε, προωθείται ένα νέο νομοσχέδιο στη νέα Βουλή, έτσι ώστε να κλείσουν – όπως ανέφερε- “ οι όποιες δυνατότητες υπήρχαν στο παρελθόν και που επέτρεπαν να εκφεύγουν της υποχρέωσης για στράτευση”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το μέγεθος της ανταπόκρισης των εθνοφρουρών στην εκπαιδευτική καινοτομία που έχει εισαγάγει το Υπουργείο Άμυνας, ο κ. Φωκαϊδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ανταπόκριση των εθνοφρουρών, δηλώνοντας παράλληλα πως αυτό οφείλεται στην πολύ σημαντική συνεργασία που έχει αναπτύξει το Υπουργείο Άμυνας με τα ακαδημαϊκά ιδρύματα του τόπου μας με τα Πανεπιστήμια με τα οποία έχει υπογράψει μνημόνια συνεργασίας .

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια συνέχισε, έχουν δώσει τις δυνατότητες στο Υπουργείο Άμυνας να εφαρμόσει ένα σχέδιο εκπαίδευσης και υποτροφιών που έχει εγκαινιαστεί από φέτος, έτσι ώστε να δίδονται ευκαιρίες ειδικά σε στρατιώτες που προέρχονται από τα πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας.

Ο Υπουργός Άμυνας προέβη σε δηλώσεις μετά το πέρας του ετήσιου εθνικού μνημοσύνου των πεσόντων ηρώων και αγνοουμένων της κοινότητας Έμπας που τελέστηκε στην εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα Έμπας.

Πηγή: KYΠΕ