ΥΠΕΡΓ: “Οι τεχνικές δεξιότητες θεωρούνται απαραίτητες για την ανάπτυξη”

{loadposition ba_textlink}

Οι τεχνικές δεξιότητες θεωρούνται απαραίτητες για την ανάπτυξη και την αύξηση της απασχολησιμότητας, επεσήμανε απόψε η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, κατά την τελετή λήξης και τη βράβευση των νικητών του 4ου Εθνικού Διαγωνισμού Δεξιοτήτων, ο οποίος οργανώθηκε και φέτος από το Κέντρο Παραγωγικότητας.

Εξακολουθούμε να διανύουμε μια δύσκολη περίοδο και καλούμαστε να διαχειριστούμε τα προβλήματα που η κρίση έχει δημιουργήσει, ιδιαίτερα στον τομέα της απασχόλησης, ανέφερε η Υπουργός, προσθέτοντας πως «παρόλο που η ανεργία έχει μειωθεί στο 12.1% δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε τις προσπάθειες, συνεχίζουμε στην ορθή πορεία».

«Οι τεχνικές δεξιότητες θεωρούνται απαραίτητες για την ανάπτυξη και την αύξηση της απασχολησιμότητας», συμπλήρωσε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Διέξοδο, πέρα από τα σχέδια επιχορηγούμενης απασχόλησης των νέων που υλοποιούνται με μεγάλη επιτυχία από το Υπουργείο, αποτελεί, σύμφωνα με την κ. Αιμιλιανίδου, και η παροχή περισσότερων και εναλλακτικών προσόντων στους νέους ανθρώπους.

Αυτό, όπως είπε, μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από την κατάλληλη επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση.

«Η οικονομία μας, για να αναπτυχθεί, έχει ανάγκη από ντόπιο εργατικό δυναμικό που να διαθέτει τις κατάλληλες δεξιότητες και προσόντα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, ενώ οι απαιτήσεις της αγοράς εργασίας, όσον αφορά το επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού, αυξάνονται» υπέδειξε η Υπουργός.

Πιστεύουμε, συνέχισε, ότι η αύξηση της ροής των νέων μας στα τεχνικά επαγγέλματα, η οποία ήδη παρατηρείται, σε συνάρτηση με την άριστη, πιστοποιημένη εκπαίδευση και κατάρτιση θα συμβάλει στην καλύτερη αξιοποίηση των ευκαιριών που παρουσιάζονται για την Κύπρο.

Πηγή: KYΠΕ