ΥΠΕΞ Ρωσίας: Όλοι γνωρίζουν τον πραγματικό κατακτητή στην Κύπρο

{loadposition ba_textlink}

Η `Αγκυρα χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο τον ενοχλητικό όρο `κατοχή`, ενώ, στο μεταξύ, όλοι γνωρίζουν, για παράδειγμα τον πραγματικό κατακτητή στην Κύπρο, ανέφερε η Εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σε δηλώσεις της σήμερα για τη στάση της Τουρκίας στο θέμα της Κριμαίας.

Σύμφωνα με αναρτήσεις στο λογαριασμό του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας στο twitter, η κ. Ζαχάροβα αναφερόμενη στο θέμα της Κριμαίας είπε πως η πολιτική της `Αγκυρας στοχεύει στην υποκίνηση της εθνοτικής διαμάχης και στην αποσταθεροποίηση.

Η προκατάληψη της Αγκυρας στο θέμα της επανένωσης της Κριμαίας με τη Ρωσία αυξάνεται μαζί με την αντι-ρωσική της προπαγάνδα, ανέφερε η Εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ. Είπε ακόμη πως χωρίς να λαμβάνει υπόψη την ελεύθερη θέληση των κατοίκων της Κριμαίας, η `Αγκυρα θεώρησε πιο επωφελές να κάνει λόγο για “παράνομη προσάρτηση”.

Η κ. Ζακχάροβα σημείωσε επίσης πως η `Αγκυρα σκόπιμα αναφέρεται, για προπαγανδιστικούς λόγους, στον παράνομο εκτοπισμό των Τατάρων της Κριμαίας το 1944, και κάλεσε Τουρκία να σταματήσει να χρησιμοποιεί τις ανθρώπινες τραγωδίες σε άλλες χώρες για να αποκτήσει αμφισβητήσιμα πολιτικά ερείσματα .

Ανέφερε πως η αποκατάσταση των Τατάρων της Κριμαίας σε ότι αφορά τα νόμιμα δικαιώματά τους έγινε δυνατή μόνο μετά την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία. Οι Τατάροι της Κριμαίας αντιπροσωπεύονται σε όλα τα κυβερνητικά σώματα της Κριμαίας, σημείωσε η κ. Ζαχάροβα

Πηγή: KYΠΕ