ΥΠΟΙΚ: “Πρόκληση οι τοποθετήσεις του ΓΓ ΑΚΕΛ “

{loadposition ba_textlink}

Πρόκληση χαρακτήρισε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης τις σημερινές δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ για τη οικονομία, υπενθυμίζοντας ότι επί διακυβέρνησης ΑΚΕΛ καταγράφηκε η μεγαλύτερη διολίσθηση των δημοσίων οικονομικών, η οποία φορτώθηκε στον φορολογούμενο πολίτη.

«Αποτελεί πρόκληση να επικρίνεται αυτή η Κυβέρνηση από το ΑΚΕΛ για αιματηρή λιτότητα και να ζητά το ΑΚΕΛ νοικοκύρεμα των δημοσίων οικονομικών και ελάφρυνση των φορολογούμενων βαρών», ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις.

Όπως είπε, «επί διακυβέρνησης ΑΚΕΛ είχε καταγραφεί η μεγαλύτερη διολίσθηση των δημοσίων οικονομικών». Ανέφερε ειδικότερα πως το 2010 το κράτος είχε δημιουργήσει έλλειμμα €911 εκατ, το 2011 έλλειμμα €1.122 εκατ και το 2012 έλλειμμα €1,129 εκατ.

«Αυτά τα ελλείμματα τα φόρτωναν στον φορολογούμενο πολίτη με μια σειρά επιβαρύνσεων που οι ίδιοι είχαν επιβάλει. Εφάρμοσαν την λιτότητα στην πράξη και οδήγησαν την οικονομία μας σε βαθιά ύφεση», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, η Κυβέρνηση Αναστασιάδη ανέλαβε την ευθύνη να διορθώσει αυτή την κατάσταση. «Από το 2014 το κράτος μας λειτουργεί με ισοσκελισμένο ουσιαστικά προϋπολογισμό. Δημιουργήσαμε σταθερό περιβάλλον για την ανάπτυξη», συμπλήρωσε.

Ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε περαιτέρω τη χθεσινή ανακοίνωση ότι για το 2016 το πρώτο τρίμηνο τα δημόσια οικονομικά κατέγραψαν «ένα πολύ ικανοποιητικό πρωτογενές πλεόνασμα €147 εκατ».

«Πετύχαμε το νοικοκύρεμα στην πράξη και είναι αυτό που μας επιτρέπει ήδη τη σταδιακή ελάφρυνση των βαρών που οι συμπολίτες μας φορτώθηκαν λόγω των ανεύθυνων πρακτικών του παρελθόντος», κατέληξε.

Πηγή: KYΠΕ