Άναψαν τα αίματα κατά την ομιλία του Φάρατζ στο Ευρωκοινοβούλιο

Ένταση προκλήθηκε κατά την έκτακτη ολομέλεια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Νάιτζελ Φάρατζ, του επικεφαλής του κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) με αφορμή το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit.

Ο Φαράτζ κατηγόρησε τους ευρωβουλευτές ως “άεργους και τεμπέληδες” με τη φράση : “γνωρίζω ότι κανείς από εσάς στη ζωή σας δεν έχετε κάνει ποτέ μία κάποια δουλειά. Δεν έχετε δουλέψει ποτέ για κάτι σωστά”, προκαλώντας τις έντονες αποδοκιμασίες

Ακολούθως παρενέβη ο πρόεδρος Μάρτιν Σουλτς ο οποίος τόνισε: “Αγαπητοί συνάδελφοι με κάθε σεβασμό για την αναστάτωση σας, ξέρετε εδώ συμπεριφέρεστε σήμερα όπως κανονικά συμπεριφέρεται το κόμμα του κ. Φάρατζ, το UKIP. Μην μιμείστε τον κ. Φάρατζ και το κόμμα του. Κύριε Φάρατζ θα σας πω κάτι, το γεγονός ότι οι άνθρωποι εδώ σε αυτή την αίθουσα δεν έχουν κάνει ποτέ μία κανονική δουλειά, κοιτάξτε, μην κρίνεται εξ ιδίων τα αλλότρια. Δεν ισχύει”.

Ο Ν. Φάρατζ απαντώντας τόνισε ότι πριν 17 χρόνια που ήρθε στις Βρυξέλλες οι συνάδελφοί του γελάγανε και συμπλήρωσε: “δεν γελάτε τώρα. Είστε σε άρνηση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχετε είναι ότι δεν λέτε την αλήθεια στους πολίτες.”

“Όταν οι πολίτες το 2005 οι πολίτες στη Γαλλία και αλλού ψήφισαν κατά του Συντάγματος τους αγνοήσατε και περάσατε τις ρυθμίσεις από το παράθυρο. Παράλληλα, εκτίμησε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα είναι η τελευταία χώρα που θα φύγει από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Τώρα πρέπει να ενεργοποιηθεί το άρθρο 50. Αυτό που περιμένω να δω είναι μια συνεννόηση ενηλίκων για την νέα σχέση της Μεγάλης Βρετανίας με την ΕΕ”, είπε ο Φάρατζ.

Εκανε τέλος λόγο για την ανάγκη μιας συμφωνίας στο εμπόριο χωρίς δασμούς δηλώνοντας ότι έτσι η Βρετανία θα είναι η καλύτερη φίλη της Ευρώπης.