Ελλάδα: Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας έβγαλε σποτ με… σέξι νοσοκομές (vid)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή αιμοδότη, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας δημιούργησε ένα βίντεο με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού και τη διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας. Το βίντεο με πρωταγωνιστή τον αγαπητό ηθοποιό Μάκη Παπαδημητρίου, παρουσιάζει ορισμένες “τετριμμένες” εικόνες ηρωικής δράσης, τις οποίες και αντιπαραβάλει με τη ζωή ενός απλού, καθημερινού ανθρώπου.

Οι ήρωες μιας πυρκαγιάς, ο αψεγάδιαστος ναυαγοσώστης που σώζει την αιθέρια ύπαρξη ή ο γιατρός με τις πανέμορφες νοσοκόμες κάθε “ανδρικής φαντασίωσης”, έρχονται να αντιπαρατεθούν με τους ήρωες της καθημερινότητας που σώζουν ζωές δίνοντας αίμα. Δείτε το βίντεο:

Οι θετικές…

Το ΕΚΕΑ ανέβασε την Παρασκευή το σποτ αυτό, στο facebook, με τους χρήστες να αντιδρούν ποικιλοτρόπως. Άλλοι έκαναν λόγο για μια προσπάθεια να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού, στόχος που καλύπτεται. “Πολύ καλό! Αυτό λέγεται αυτοσαρκαστικό χιούμορ! Απλώς κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι το σποτ ΔΕΝ προμοτάρει αυτό που δείχνει. Δηλαδή ότι οι κινηματογραφικοί ηρωισμοί και οι γκόμενες είναι μη αληθινά, αλλά ο απλός άνθρωπος-αιμοδότης είναι!” αναφέρει άλλο σχόλιο.

“Το πιο έξυπνο και δημιουργικό σποτάκι που έχει να δείξει η Ελλάδα όσον αφορά την εθελοντική αιμοδοσία” σχολιάζει άλλος χρήστης του facebook και πάει λέγοντας με τις θετικές αντιδράσεις.
…και οι αρνητικές αντιδράσεις

Υπήρξαν όμως και εκείνοι που βρήκαν τη φιλοσοφία του σποτ ανάρμοστη, αναφορικά με το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει. “Τι κρίμα!! να νομίζετε πώς τέτοια σποτάκια βοηθάνε την ευαισθητοποίηση του κόσμου. […]

Σποτάκια τέτοιας ποιότητας, μάλλον φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα” σημειώνει κάποιος χρήστης, ενώ άλλο χαρακτηρίζει το βίντεο “φτηνό και σεξιστικό”. Αν κρίνουμε από την πλειοψηφία των σχολίων, οι αρνητικές αντιδράσεις επικεντρώνουν κατά κύριο λόγο στο σημείο όπου εμφανίζονται οι σέξι νοσοκόμες. “Νοσοκόμες με κόκκινες γόβες; Μόνο έτσι μπορεί να ξυπνήσει ο εθελοντισμός του Ελληνάρα;” αναφέρει μια χρήστης.

 

Info:

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α) αποτελεί Ν.Π.Δ.Δ που ιδρύθηκε με τον νόμο περί αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών αιμοδοσίας (Ν.3402/2005). Με αυτόν τον νόμο τέθηκαν οι απαραίτητες συνθήκες και η κατεύθυνση προς την δημιουργία εθνικού συστήματος αιμοδοσίας, προσαρμοσμένου στις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και στις βέλτιστες πολιτικές οργάνωσης των ευρωπαϊκών χωρών.

Οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται την περιοχή των Θρακομακεδόνων, στον ίδιο χώρο που βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου κλασματοποίησης πλάσματος. Το Ε.ΚΕ.Α. αποτελεί την πιο σοβαρή και αξιόπιστη προσπάθεια των τελευταίων δεκαετιών για την άρτια, σταδιακή και επιστημονικά αποδεκτή αναδιοργάνωση της αιμοδοσίας στην Ελλάδα.

Πηγή: news247.gr