Έκκληση προς τους Κύπριους της Βρετανίας να ψηφήσουν υπέρ της παραμονής

{loadposition ba_textlink}

Νέα έκκληση προς τους Κύπριους της Βρετανίας να προσέλθουν στην κάλπη και να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ απευθύνει ο Πρόεδρος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου, Χρίστος Καραολής, στην τελική ευθεία πριν από το δημοψήφισμα της Πέμπτης.

Όπως σημειώνει σε δήλωσή του προς την παροικία, η Ευρώπη αφορά όλες τις κοινότητες ανεξαρτήτως πίστης, θρησκείας, φύλου ή εθνικότητας και η θέση της Βρετανίας είναι στην καρδιά της ΕΕ.

«Είναι προς το καλύτερο συμφέρον της χώρας μας, της Ευρώπης αλλά και της Κύπρου. Η συμμετοχή μας στην ΕΕ τα τελευταία 43 χρόνια έχει ενδυναμώσει την ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει τονώσει την ευημερία με θέσεις εργασίας, εμπόριο και επενδύσεις και θεσπισμένες προστασίες για τους εργαζόμενους και τις γυναίκες. Η ΕΕ πρεσβεύει επίσης τις ίδιες αρχές με εμάς – την ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα και τη δικαιοσύνη», επισημαίνει ο κ. Καραολής.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας προσθέτει ότι μια ψήφος υπέρ της εξόδου από την ΕΕ θα έπληττε την Κύπρο και προτρέπει τους Κύπριους της Βρετανίας να αξιοποιήσουν την κρίσιμη ψήφο τους την Πέμπτη για να απορρίψουν το Brexit: «Η Κύπρος είναι ένας από τους κορυφαίους 50 εμπορικούς εταίρους του Ηνωμένου Βασιλείου και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Κύπρου. Ωστόσο, δεν είναι μόνο το εμπόριο και ο τουρισμός που θα επηρεάζονταν. Δέκα χιλιάδες Κύπριοι φοιτητές σπουδάζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο, και πολλοί μένουν μετά το πέρας των σπουδών τους, ενώ επίσης το Ηνωμένο Βασίλειο έχει, με συνέπεια, υπάρξει ένας δυνατός σύμμαχος της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και τις επιτροπές του».

Στη συνέχεια, τονίζει, τη σημασία που έχει η ψήφος της κυπριακής κοινότητας, λέγοντας: «Ας μην τρέφουμε ψευδαισθήσεις. Ψηφίζουμε για το μέλλον της Βρετανίας και το μέλλον της οικογένειάς μας. Η ψήφος της διασποράς είναι κρίσιμη, γι’ αυτό σας παρακαλώ να κάνετε την ψήφο σας να μετρήσει και να ψηφίσετε υπέρ της παραμονής στην ΕΕ».