Η «Διεθνούπολη» στο 29ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών της ΕΔΟΝ

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Διεθνούπολης, το παρών τους θα δώσουν κομμουνιστικές και προοδευτικές οργανώσεις νεολαίας από αρκετές χώρες από όλο τον κόσμο.

Στο χώρο της Διεθνούπολης, ο οποίος αποτελεί στην πράξη βήμα έκφρασης της διεθνιστικής μας αλληλεγγύης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις γύρω από διεθνή ζητήματα. Θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εξελίξεις σε διάφορες χώρες του κόσμου από την Ασία μέχρι και την Λατινική Αμερική. Ειδικότερα, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στις χώρες της γύρω περιοχής, που βρίσκονται αντιμέτωπες με τη βάρβαρη ιμπεριαλιστική ατζέντα, η οποία περιέχει πολέμους, στρατιωτικές εισβολές, εξοπλισμό φασιστικών και φονταμενταλιστικών οργανώσεων και εξωτερικές παρεμβάσεις στα εσωτερικά ζητήματα χωρών. Αποτέλεσμα της ιμπεριαλιστικής ατζέντας είναι η προσφυγική κρίση, μια κρίση άνευ προηγουμένου, η οποία πρέπει να προσεγγίζεται με ιδιαίτερη σημασία και ευαισθησία από το σύνολο του κυπριακού λαού, καθώς ο ίδιος ο Κυπριακός λαός το 1974 έχει ζήσει στο πετσί του την προσφυγιά ως αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ και του δίδυμου εγκλήματος του πραξικοπήματος και της Τουρκικής εισβολής. Για το σκοπό αυτό, στα πλαίσια του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί, την Τετάρτη 7 Ιουλίου και ώρα 9:30, Διεθνές Σεμινάριο με θέμα «Ο ρόλος και η εμπλοκή του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. στην προσφυγική κρίση». Επίσης, στον χώρο της Διεθνούπολης του 29ου ΠΦΝΦ, θα φιλοξενηθεί ειδικά διαμορφωμένο θεματικό που θα απευθύνεται στην προσφυγική κρίση και το μεταναστευτικό.

Στην Διεθνούπολη θα δώσουν και φέτος το παρών τους σύνολα και οργανώσεις μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο. Ξεχωριστή και με ιδιαίτερη σημασία θα είναι φέτος η παρουσία προσφυγών που φιλοξενούνται σε κέντρα υποδοχής.

Επιτροπή Διεθνούπολης