Η έκδοση Μπουλούτα και Φόρου στην Κύπρο είναι σε ισχύ

{loadposition ba_textlink}

Δεν έχει αλλάξει τίποτε ως προς την απόφαση έκδοσης των Μπουλούτα και Φόρου στην Κύπρο, τόνιζαν δικαστικές πηγές στην Αθήνα μετά την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δύο, με την οποία υποστηρίζουν ότι «είναι αθώοι με βάση την ελληνική δικαιοσύνη» και ότι το αδίκημα για το οποίο επρόκειτο να εκδοθούν «αρχειοθετήθηκε».

Συγκεκριμένα, όπως σημείωναν οι δικαστικές πηγές η έκδοσή τους σύμφωνα με βούλευμα του Αρείου Πάγου παραμένει σε ισχύ. Η έκδοση είχε αποφασιστεί για τα δύο από τα τέσσερα αδικήματα για τα οποία είχε ζητηθεί από τις κυπριακές Αρχές: για χειραγώγηση αγοράς και για ψευδή στοιχεία και πληροφορίες ή απόκρυψη των περί προϋποθέσεων διαφάνειας κινητών αξιών προς διαπραγμάτευση σε ρυθμιζόμενη αγορά. Τα άλλα δύο αδικήματα για τα οποία καταζητούνταν από τις κυπριακές Αρχές – συνωμοσία προς καταδολίευση και τήρηση ψευδών λογαριασμών από διευθυντές και άλλα στελέχη κατά τις κάτωθι μέρες 8/11/2011, 29/11/2011, 28/2/2011 – δεν έγιναν δεκτά γιατί δεν εμπίπτουν στην ελληνική νομοθεσία.

Οι Ευθύμιος Μπουλούτας και Μάρκος Φόρος παραμένουν φυγόδικοι και καταζητούμενοι καθώς δεν παρουσιάστηκαν, ως όφειλαν, στην Εισαγγελία Δικαστικής Συνδρομής στην Αθήνα, όπως ανακοίνωσαν ότι θα έπρατταν, όταν ο Άρειος Πάγος αποφάσισε οριστικά την έκδοσή τους στην Κύπρο προκειμένου να παραπεμφθούν σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, στις αρχές Μαΐου.

Η αρχειοθέτηση στην οποία αναφέρονται οι δύο φυγόδικοι στην ανακοίνωσή τους αφορά, κατά τις δικαστικές πηγές, άλλο σκέλος της υπόθεσης, που προέκυψε μεταγενέστερα από αυτοκαταγγελία του Ανδρέα Βγενόπουλου, για θέμα που δεν σχετίζεται με τις κατηγορίες που βαραίνουν τους δύο καταζητούμενους. Η υπόθεση αυτή αρχειοθετήθηκε και όπως επισημαίνεται δεν στοιχειοθετεί δεδικασμένο καθώς δεν πρόκειται για καμία τελεσίδικη απόφαση και ανά πάσα στιγμή μπορεί το συγκεκριμένο σκέλος της υπόθεσης να ξανανοίξει εφόσον παρουσιαστούν νέα στοιχεία.

 

Πηγή: KYΠΕ