Η ψευδοβουλή ενέκρινε «συμφωνία» με την Τουρκία για το «γραφείο συντονισμού»

{loadposition ba_textlink}

Η ψευδοβουλή ενέκρινε λίγες ώρες μετά τα μεσάνυχτα τη «συμφωνία» με την Τουρκία για τη δημιουργία «γραφείου συντονισμού για τη νεολαία και τον αθλητισμό».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η «συμφωνία» εγκρίθηκε με 27 ψήφους υπέρ και 17 εναντίον και παρά την παρέμβαση του Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος ζήτησε αναβολή της ψηφοφορίας.

Η ψηφοφορία έλαβε χώρα στις 02:05.

Για οκτώ ολόκληρες ώρες μιλούσε ενώπιον της ψευδοβουλής ο Ζεκί Τσελέρ, «βουλευτής» του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών (TDP), που τάχθηκε κατά της «συμφωνίας».

Στη διάρκεια της ψηφοφορίας, ομάδα πολιτών διαμαρτυρόταν κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, ενώ μια άλλη ομάδα γκρέμισε την πύλη του κήπου της «βουλής» σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Πριν από την ψηφοφορία, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί ζήτησε την αναβολή της και κάλεσε τους αρχηγούς των κομμάτων και την «πρόεδρο της βουλής» Σιμπέλ Σιμπέρ σε συνάντηση σήμερα στο λεγόμενο προεδρικό για συζήτηση του θέματος.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Σιμπέλ Σιμπέρ, ο Μουσταφά Ακιντζί εξέφρασε ανησυχία, όπως μεταδίδεται, λέγοντας πως σε μια περίοδο που η ενότητα είναι αναγκαία, η διχόνοια δεν θα ωφελήσει κανέναν.