Λεμεσός: Υπό κράτηση 28χρονος για το θάνατο 35χρονου από ναρκωτικά

 

Διάταγμα κράτησης 8 ημερών εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 28χρονου, ο οποίος φέρεται ως το πρόσωπο που προμήθευσε τα ναρκωτικά στον 35χρονο, που έχασε τη ζωή του το βράδυ της Κυριακής, στη Λεμεσό. Για την ίδια υπόθεση καταζητείται και ένας 23χρονος, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρία, συνόδευε τον ύποπτο κατά την πώληση των ναρκωτικών.

Ο 28χρονος, ο οποίος είχε συλληφθεί από την Αστυνομία των ΒΒ, στην κυριότητα των οποίων εμπίπτει η περιοχή όπου διαμένει, παραδόθηκε το πρωί στις Αρχές της Δημοκρατίας και αμέσως οδηγήθηκε στο δικαστήριο, το οποίο ενέκρινε το αίτημα για την 8ήμερη κράτηση του.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, ο ύποπτος αρνείται να συνεργαστεί με την Αστυνομία και υποστηρίζει πως δεν είχε πωλήσει ναρκωτικά στον 35χρονο. Εν τω μεταξύ, σε έρευνα που διενεργήθηκε στην κατοικία του 28χρονου, εντοπίστηκε μικρή ποσότητα ναρκωτικών και χρηματικό ποσό, τα οποία παραλήφθηκαν ως τεκμήρια.

Εναντίον του διερευνάται υπόθεση που αφορά συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, ανθρωποκτονία, παράνομη προμήθεια και παράνομη κατοχή ναρκωτικών, ενώ μετά από έρευνες διακριβώθηκε και η ταυτότητα νεαρού προσώπου που βρισκόταν μαζί του, κατά την πώληση των ναρκωτικών. Πρόκειται για 23χρονο από τη Λευκωσία, εναντίον του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και καταζητείται.

Υπενθυμίζεται ότι ο 35χρονος έχασε τις αισθήσεις του μετά από χρήση μεθαμφεταμίνης που φέρεται να προμηθεύτηκε από τον 28χρονο και μεταφέρθηκε αρχικά στο σπίτι του από τον 33χρονο αδελφό του και αργότερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Πηγή: KYΠΕ