Νησί της ειρήνης η Λέσβος, τόνισε από το νησί ο Γ.Γ. του ΟΗΕ

Ο ΓΓ του ΟΗΕ επισκέφθηκε το Κέντρο Κράτησης της Μόριας και τον προσφυγικό καταυλισμό στο Καρά Τεπέ. Συνάντησε, επίσης, πέντε προσκόπους, από τους πολλούς στο νησί, που συμμετέχουν στις δράσεις για το προσφυγικό. Ενημερώθηκε, δε, ότι οι ανήλικοι Πρόσκοποι της Λέσβου, τους τελευταίους 15 μήνες, μαζί με τα ενήλικα μέλη της Κίνησης, έχουν συμμετάσχει στην προσπάθεια υποδοχής και ανακούφισης περισσοτέρων των 800.000 προσφύγων.

Καλωσορίζοντας τον στη Λέσβο, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιανά Καλογήρου, είπε: «Σας καλωσορίζω στη Λέσβο και εύχομαι κατά τη διάρκεια της παραμονής σας οι συνομιλίες να είναι παραγωγικές και να συμβάλλουν στη διαχείριση του μεγάλου και πρωτόγνωρου προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος και στην αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών επιβαρύνσεων που έχουν δεχθεί οι κάτοικοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου». Και του δώρισε ένα ομοίωμα πλοιαρίου που βρέθηκε σε ανασκαφή τάφου στο Αρχοντίκι Ψαρών.

Μαζί με τον ΓΓ του ΟΗΕ στην Λέσβο βρέθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος επεσήμανε, επίσης, ότι ο Μπαν Γκι μουν συμφωνεί με την αναγκαιότητα δίκαιου επιμερισμού της φιλοξενίας των προσφύγων στην Ευρώπη και ότι είναι ένα θέμα που θα τεθεί στην Σύνοδο για το Προσφυγικό που θα οργανωθεί στο πλαίσιο της ετήσιας Συνόδου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών τον Σεπτέμβριο.