Ο Βγενόπουλος διαψεύδει τα εντάλματα σύλληψης Μπουλούτα και Φόρου

«Οφείλω να σημειώσω ότι στην Ελλάδα οι ‘δικαστικές πηγές’ έχουν όνομα και ιδιότητα, ώστε να αναλαμβάνουν τις ευθύνες των όσων δηλώνουν. Συνεπώς, οι πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν δεν είναι έγκυρες», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Βγενόπουλος.

«Επί της ουσίας, ότι η αρχειοθέτηση στην οποία αναφέρθηκαν οι κ.κ. Μπουλούτας και Φόρος αφορά επακριβώς το σύνολο της υπόθεσης για την οποία έχουν κληθεί να δικαστούν στην Κύπρο και όχι ‘άλλο σκέλος της υπόθεσης που προέκυψε μεταγενέστερα…’, όπως ψευδώς αναφέρουν οι δήθεν ελληνικές δικαστικές πηγές», προσθέτει.

Σύμφωνα με τον κ. Βγενόπουλο, «η αρχειοθέτηση της υπόθεσης αποτελεί Ευρωπαϊκό δεδικασμένο και το μόνο αληθές από αυτή την δήθεν πληροφόρηση είναι ότι η υπόθεση μπορεί να ξανανοίξει εφόσον παρουσιαστούν νέα στοιχεία».

«Όμως μέχρι να ξανανοίξει, το δεδικασμένο ισχύει, και η μόνη ευχέρεια που έχουν οι Κυπριακές Αρχές, εάν επιθυμούν να σεβαστούν την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, είναι να παρουσιάσουν ότι στοιχεία έχουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη, ώστε να κριθεί εάν η υπόθεση θα ξανανοίξει ή το δεδικασμένο θα παραμείνει», καταλήγει.