Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας: Διόρισε Διευθυντή του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας ανθρωπο που απεβίωσε

Σε συνεδρίαση της κατά την 18η Ιουλίου 2016 αποφάσισε να διορίσει σε ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια των πτήσεων και την ανάπτυξη των αερομεταφορών θέση ένα πρόσωπο το οποίο απεβίωσε εδώ και δυομισι χρόνια.
Σε σχετικό δημοσίευμα του “Φιλελευθερου, αναφέρεται ότι η επιλογή της ΕΔΥ είναι ο τέως αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος, Ιάκωβος Δημητρίου ο οποίος απεβίωσε πρίν από δυομισι χρόνια. Μάλιστα όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα σύμφωνα με τις ίδιες διαδικασίες για τον διορισμό του θα πρέπει να του γίνει πρόταση και να απαντήσει ο ίδιος εαν αποδέχεται
ή όχι την θέση.

Σαφώς δεν πρόκειται για μια κακόγουστη φάρσα αλλά για πραγματικότητα. Όσο και αν ακούγεται εξωπραγματικό 18 Ιουλίου 2016 η ΕΔΗ αποφάσισε να διορίσει διευθυντή Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας τον μακαρίτη Ιάκωβο Δημητρίου που απεβίωσε αιφνιδίως το 2014, τότε πώς ακούγεται το ότι πρόκειται για διαδικασία διορισμού διευθυντή που ξεκίνησε στις 8 Ιουλίου 2005, πριν 11 χρόνια και δέκα μέρες; Να σημειωθεί ότι στα έντεκα αυτά χρόνια όλες οι αποφάσεις της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας για διορισμό έπεσαν με δικαστικές αποφάσεις. Η ΕΔΥ προχωρούσε σε νέες επιλογές αλλά και πάλι δεν άντεχαν την κρίση του δικαστηρίου και πάλι από την αρχή γιαυτό και η απόφαση για τον διορισμό του Ιάκωβου Δημητρίου έγινε σύμφωνα με τους υποψήφιους του 2005 και τα τότε προσόντα τους.

 

Πηγή: Philenews