Γιατί θα πάνε Μουσουλμάνοι αύριο στις εκκλησίες της Ιταλίας;

Εκπρόσωποι μουσουλμανικών κοινοτήτων θα μεταβούν αύριο Κυριακή σε πολλές εκκλησίες της Ιταλίας σε ένδειξη αλληλεγγύης στους πιστούς και στους κληρικούς μετά την δολοφονία ενός γηραιού ρωμαιοκαθολικού ιερέα στη Νορμανδία, ενέργεια για την οποία την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Μια παρόμοια πρωτοβουλία έχει ανακοινωθεί την ίδια ημέρα και στη Γαλλία.

Εκπρόσωποι ισλαμικών κοινοτήτων θα είναι παρόντες, λίγο πριν από την έναρξη της λειτουργίας, σε καθολικούς ναούς δεκαπέντε ιταλικών πόλεων, ανάμεσά τους στη Ρώμη, τη Γένοβα, το Μιλάνο και το Παλέρμο της Σικελίας.

Η Ισλαμική Θρησκευτική Κοινότητα Ιταλίας Coreis υπογραμμίζει ότι «θεωρούμε βασικής σημασίας την δραματική αυτή στιγμή να προσφέρουμε ένα ουσιαστικό δείγμα ειλικρινούς σεβασμού των ιεροτελεστιών, των ιερέων και των χώρων λατρείας του Χριστιανισμού».

Ο εκπρόσωπος της Συνέλευσης Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας, πατέρας Ίβαν Μαφέις, από την πλευρά του σημείωσε ότι «πρόκειται για μια κίνηση τεράστιας σημασίας, η οποία θέτει εκτός παιχνιδιού εκείνους που επιθυμούν τον διχασμό και στηρίζουν μια στρατηγική του τρόμου».

πηγή: topontiki.gr