Ο νεαρότερος πιλότος της Βρετανίας είναι μόλις 19 χρονών (pics)

Πολλά νεαρά αγόρια ονειρεύονται να γίνουν πιλότοι όταν μεγαλώσουν. Ωστόσο, ένας 19χρονος Βρετανός, έκανε το όνειρο αυτό πράξη σε ηλικία αρκετά νεαρότερη από το σύνηθες. Ο Luke Elsworth πετάει πλέον για λογαριασμό της Easyjet και έχει τον τίτλο του νεαρότερου πιλότου της Βρετανίας.

Ο Luke γράφτηκε στο πρόγραμμα εκπαίδευσης στο CTC Aviation στο Σαουθάμπτον, στη Βρετανία, μόλις 9 ημέρες αφότου έκλεισε τα 18. Ο Luke ολοκλήρωσε τις σπουδές του – μεταξύ άλλων περιελάμβαναν έξι μήνες σε προσομοιωτή – μέσα σε 18 μήνες και τον Απρίλιο προσελήφθη στη γνωστή αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους.

«Δε βλέπω γιατί όχι», απαντά στην ερώτηση για το αν θεωρείται κατάλληλος κάποιος στην ηλικία του να πιλοτάρει. «Ειλικρινά, θέλω να ενθαρρύνω κι άλλους νέους να το κάνουν. Αν είσαι καλός και έχεις κάνει την εκπαίδευση, τότε δε νομίζω πως η ηλικία έχει σημασία», δηλώνει και εξηγεί ότι δεν έχει παρατηρήσει κάποια ανήσυχα βλέμματα από τους επιβάτες όταν τον βλέπουν να εισέρχεται στο κοκπιτ.

«Αν ένας οδηγός λεωφορείου ήταν 18 ετών και είχε την κατάλληλη εκπαίδευση, θα τον εμπιστευόμουν απόλυτα», δηλώνει και τονίζει ότι παρά το γεγονός ότι ο πατέρας του είναι και εκείνος πιλότος της Easyjet, δεν πιέστηκε να ασχοληθεί με το επάγγελμα.

«Είχα δει πώς είναι. Ήταν προφανώς κάτι συναρπαστικό που πάντα ήταν στις επιλογές μου», σημειώνει και χαρακτηρίζει την πρώτη του πτήση, από το Γκάτγουικ στην Τουλούζη «απίθανη», προσθέτοντας ότι ένοιωσε «άνετα και χαλαρός».

 

pilot1 pilot3 pilot4 pilot5 pilot6