Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας στις ΗΠΑ

 

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι ο κ. Μαλληκκίδης συναντήθηκε την περασμένη βδομάδα στην Ουάσινγκτον με τον Αναπληρωτή Βοηθό Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ James J. Townsend.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην παρουσία του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ουάσινγκτον και αντιπροσωπειών των δύο Υπουργείων, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η τρέχουσα κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσόγειου και το ρευστό γεωπολιτικό περιβάλλον, θέματα θαλάσσιας και ενεργειακής ασφάλειας και τρόποι συνεργασίας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και των νέων ασύμμετρων απειλών. Έγινε ενημέρωση από τον Γενικό Διευθυντή για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την πορεία των διαπραγματεύσεων. Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της άμυνας, συμφωνήθηκε η προώθηση θεμάτων έρευνας και διάσωσης, εκπαίδευσης και αξιοποίησης καλών πρακτικών και εμπειρογνωμόνων.

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας είχε, επίσης, συναντήσεις με μέλη του Ατλαντικού Συμβουλίου και με αξιωματούχους του Αμερικάνικου Υπουργείου Εξωτερικών.

ΚΥΠΕ