Πενταετή φυλάκιση σε 60χρονο Βρετανό για σεξουαλική παρενόχληση 11χρονης

{loadposition ba_textlink}

Ποινή φυλάκισης πέντε ετών επέβαλε σήμερα το Κακουργιοδικείο Πάφου σε 60χρονο Βρετανό για σεξουαλική παρενόχληση 11χρονης.

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που συνεδριάζει στην Πάφο, προσήχθη σήμερα από τις Κεντρικές Φυλακές ο 60χρονος Βρετανός, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης και άσεμνης επίθεσης σε βάρος 11χρονης από την Πάφο.

Στην προηγούμενη δικάσιμο έκρινε ένοχο τον 60χρονο σε κατηγορίες που αντιμετωπίζει, που αφορούν σεξουαλική κακοποίηση της 11χρονης σε διάφορες ημερομηνίες, ενώ σε άλλες κατηγορίες που του αποδίδονταν και αφορούσαν ομοειδούς φύσης αδικήματα αθωώθηκε. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν σε βάρος της ανήλικης μεταξύ Ιουλίου 2014 και Αυγούστου 2015.

Κατάληξη του Δικαστηρίου αποτέλεσε ότι ο κατηγορούμενος, ο οποίος διατηρούσε οικογενειακές σχέσεις με την οικογένεια της ανήλικης, για τη διάπραξη των αδικημάτων εκμεταλλεύθηκε τη σχέση εμπιστοσύνης και επιρροής που δημιουργήθηκε μεταξύ του ιδίου, της ανήλικης και της οικογένειας της, την ευάλωτη θέση στην οποία η ανήλικη βρισκόταν ούσα παιδί διαζευγμένων γονέων, με τον πατέρα της από μακρού χρόνου να μην διατηρεί οποιαδήποτε επικοινωνία με τα παιδιά του, ως επίσης την οικονομική δυσπραγία της οικογένειας και τα ιδιαίτερα προβλήματα που η μητέρα της ανήλικης αντιμετώπιζε, δελεάζοντας την ανήλικη με δώρα και οικονομική ενίσχυση.

Η διαδικασία είχε ξεκινήσει στις 17 Δεκεμβρίου με την κατάθεση της 11χρονης.

Πηγή: KYΠΕ