“Σιγή ιχθύος” τηρούν οι τέσσερις κρατούμενοι – Ποια στοιχεία θα ενώσουν το παζλ;

 

Η κατάθεση του Σέρβου φρουρού

Την κατάθεσή του ολοκλήρωσε, ο Σέρβος φρουρός του Φάνου Καλοψιδιώτη, Ντέγιαν Λόι, ο οποίος επιμένει πως δεν έχει καμία ανάμμειξη στο μακελειό της 23ης Ιουνίου στην Αγία Νάπα. Η κατάθεση, που δώθηκε γραπτά, μαζί με το δικηγόρο του, είναι στα γερμανικά και αναμένεται να δωθεί στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών για μετάφραση. Ως δικαιολογία για την απουσία του κατά την εν ψυχρώ εκτέλεση, ο ίδιος αναφέρει πως δεν επισκέφθηκε το αποχωρητήριο μόνο εκείνη τη στιγμή αλλά γενικά άλλες τρεις φορές μέσα στη νύχτα. 

Η κατάθεση του ΜΜΑΔίτη

Εξιτήριο έλαβε από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ο ΜΜΑΔίτης, ο οποίος συνόδευε τον επιχειρηματία τη νύχτα του φονικού και τραυματίστηκε κατά τη συμπλοκή από πυρά. Φως αναμένεται να ρίξει στην υπόθεση η κατάθεσή του για τα γεγονότα της 23ης Ιουνίου. Υπενθυμίζεται πως από τις βαλλιστικές εξετάσεις, διαπιστώθηκε πως ο ΜΜΑΔίτης δεν χρησιμοποιήσε το υπηρεσιακό του όπλο. 

Σιγή ιχθύος

Όσον αφορά τους τέσσερις συλληφθέντες που συσχετίζονται με το έγκλημα, επιμένουν να μην συνεργάζονται με τις αρχές και να τηρούν σιγή ιχθύος, ανεξαρτήτως το γεγονός πως απέναντί τους εκκρεμούν σημαντικές μαρτυρίες εις βάρος τους, που τους εμπλέκουν στο μακελειό. 

Άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων

Μέσω της άρσης των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και της απομόνωσής τους, σκοπέυουν να εξετάσουν τα γεγονότα τις επόμενες μέρες οι ανακριτές, τα οποία θα τους δοθούν σήμερα. Όλα τα δεφομένα μεταξύ των οποίων, γραπτά μηνύματα κλήσεις καθώς και ηλεκτρονικά μηνύματα, αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση, όσον αφορά τις κινήσεις των εκτελεστών, πριν κατά τη διάρκεια και μετά το στυγερό έγκλημα. 

Ανανέωση διαταγμάτων κράτησης

Με τις έρευνες να βρίσκονται σε εξέλιξη και τις μέρες να περνάνε, το διάταγμα κράτησης του ζευγαριού του 32χρονου και της 30χρονης συντρόφου του που φόρεσαν πρώτοι χειροπέδες ως ύποπτοι, λήγει αύριο κι αναμένεται να οδηγηθούν εκ νέου ενώπιον δικαστηρίου για ανανέωση των διαταγμάτων προσωποκράτησης τους.